Sporazum o strateškoj saradnji Beograda i NIS-a

Izvor: Studio B, 13.Mar.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o strateškoj saradnji Beograda i NIS-a

Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije, rekao je da je za ovu kompaniju velika čast što se grad Beograd pridružio ovom korporativnom programu.

Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada Beograda, i Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije, potpisali su danas u Starom dvoru Sporazum o strateškoj saradnji. Sporazum o saradnji između NIS a.d. Novi Sad i grada Beograda odnosi se na projekte koji će se realizovati u okviru NIS-ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << programa „Saradnja radi razvoja", pod sloganom „Zajednici zajedno". Potpisivanju sporazuma prisustvovali su članovi Privremenog organa, kao i predstavnici Naftne industrije Srbije.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću danas potpisati ovaj sporazum sa NIS-om o finansiranju programa „Zajednici zajedno", koji će po prvi put uključiti grad Beograd. Naime NIS, kao društveno odgovorna kompanija, ovaj program sprovodi već šestu godinu zaredom, budžet za ovu godinu iznosi preko 110 miliona dinara, a Beograđanima i projektima na ovoj teritoriji pripada 20 miliona. Značaj finansiranja ovih projekata je veliki zato što su oni usmereni ka inicijativama udruženja građana i pojedinaca u oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, pomoći starijima, ugroženim kategorijama stanovništva i želeo bih da pozovem sve, da od sutra, kada konkurs počinje, prijave svoje projekte i ideje, a onda će zajednička komisija grada i NIS-a odlučivati koji će projekat biti finansiran. Nadam se da ćemo nastaviti da sarađujemo i da ćemo i iduće godine imati priliku da učestvujemo u ovom projektu. Istovremeno, ovo je dobra prilika da pozovemo i druge kompanije sa teritorije grada da pokažu društvenu odgovornost i doprinesu razvoju društvene zajednice u kojoj žive - rekao je Siniša Mali.

Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije, rekao je da je za ovu kompaniju velika čast što se grad Beograd pridružio ovom korporativnom programu.

- Suština je u tome da građani učestvuju u programima, to je deo naše kulture i kampanje, i nadam se da ćemo i u budućnosti uspešno sarađivati. Poslednjih meseci veoma dobro napredujemo u tom pravcu i verujem da nas u bliskoj budućnosti očekuju još bolji rezultati - rekao je Kiril Kravčenko, zahvalivši Siniši Malom i svim članovima Privremenog organa na dosadašnjoj dobroj saradnji.

Konkurs traje od 14. marta do 4. aprila, a biće objavljen na sajtu NIS-a, sajtovima lokalnih zajednica i u sredstvima javnog informisanja. Neprofitne ustanove će moći samostalno da konkurišu za podršku NIS-a njihovim projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženi grupama. Odluku o izabranim projektima doneće komisija sastavljena od predstavnika NIS-a i lokalne samouprave do 30. maja, a projekat se realizuje do kraja 2014.

Sporazum o strateškoj saradnji NIS potpisuje sa ukupno 11 gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran, Niš i Čačak.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.