Spomenik Gavrilu Principu postavljen u Finansijskom parku

Izvor: Studio B, 26.Jun.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik Gavrilu Principu postavljen u Finansijskom parku

Spomenik Gavrilu Principu postavljen je u Finansijskom parku između Nemanjine i Sarajevske ulice, a svečano će biti otkriven na Vidovdan, 28. juna.

Bronzano obeležje visoko dva metra i teško 350 kilograma poklon je Republike Srpske i Beogradu i Republici Srbiji.

Ovim spomenikom će se Srbija posle 101 godine od Sarajevskog atentata odužiti čoveku koji je svoj život dao za slobodu, rekao je ministar za rad zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je spomenik postavljen baš na ovom mestu jer su se tu okupljali mladobosanci kada su krenuli u Sarajevo.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postavljen spomenik Gavrilu Principu

Izvor: Akter, 26.Jun.2015

Spomenik Gavrilu Principu postavljen je danas u Finansijskom parku u Beogradu, a biće otkriven u nedelju, 28. juna..Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Gavrilo Princip ličnost na koju se "ne može baciti senka, niti izraziti sumnja u njegov...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.