Izvor: Blic, 17.Jan.2017, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalne pripreme u toku za Bogojavljanje, a TESTERA je neophodna

Počele su pripreme savskog jezera povodom bogojavljenskog plivanja za Časni krst, ali ne one koje podrazumevaju zagrevanje, plivanje, već seču leda.

Na profilu Ade Ciganlije na jednoj od društvenih mreža, mogao je da se vidi snimak radnika kako cirkularom seče debeo sloj leda koji je okovao savsko jezero.

Iako deluje da je klizanje za Časni krst bila jednostavnija solucija, nije se odustalo od tradicije te se priprema teren na kome će se plivati kroz ledenu vodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prethodnih dana je zbog vremenskih uslova i stanja reka u Beogradu bilo pitanje da li će se tradicionalno plivanje održati. Vlasti na Čukarici su ipak odlučile da ne prekidaju sa tradicijom te su počeli sa pripremama za ovaj događaj. Plivači će nakon Bogojavljenske liturgije, u 12 sati ući u vodu i otplivati do Časnog krsta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.