Izvor: Politika, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti ne daju opštinske prostorije

Narodni poslanici SPS Milutin Mrkonjić, Dušan Bajatović i Svetlana Kitić sprečili iseljenje odbora iz zgrade opštine Novi Beograd

Poslanici SPS-a u Narodnoj skupštini Milutin Mrkonjić, Dušan Bajatović i Svetlana Kitić i nekoliko socijalističkih opštinskih odbornika sprečili su juče, šesti put, iseljenje Opštinskog odbora SPS-a iz prostorija u zgradi opštine Novi Beograd.

Iseljenje je bilo zakazano za 12 sati, kada je u prisustvu predstavnika opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sudski izvršitelj Četvrtog opštinskog suda pokušao da sprovede sudsku odluku. Međutim, u prostorijama SPS-a, ukupne površine od 400 metara kvadratnih, na prvom spratu i u prizemlju desnog krila zgrade opštine, pola sata pre dolaska sudskog izvršitelja bilo je nekoliko desetina članova socijalista. Među njima su bili i poslanici republičkog parlamenta, koji su svojim telima onemogućili da bude sprovedena sudska odluka. Zbog toga je sudski izvršitelj odlučio da se sprovođenje sudskog rešenja o iseljenju odloži za 4. juli 2007. godine.

– Socijalisti neće odustati od prostorija u zgradi opštine čiji su vlasnik, a koje su bespravno uknjižene kao vlasništvo novobeogradske opštine. Nećemo dozvoliti da te prostorije, koje su u vlasništvu SPS-a, budu oduzete dok se ne utvrdi na koji način su uknjižene – kaže Svetlana Kitić.

Spor oko prostorija u zgradi opštine između Opštinske uprave Novi Beograd i Opštinskog odbora SPS-a završen je rešenjem Četvrtog opštinskog suda u Beogradu 26. maja 2005. godine. Na osnovu njega je naloženo iseljenje Opštinskog odbora SPS sa svim stvarima iz kancelarija poslovne zgrade opštine Novi Beograd i predaja prostorija izvršnim poveriocima Gradske opštine Novi Beograd.
D. S.

[objavljeno: 31.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.