Snežana Divac: Nisam usmrtila Luku Jovanovića!

Izvor: 24sata, 15.Avg.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Divac: Nisam usmrtila Luku Jovanovića!

Snežana Divac, supruga predsednika OKS, odbacila je tvrdnje medija da je usmrtila Luku Jovanovića automobilom i navela da je to napad na nju i njenu porodicu.

Navode objavljene o njoj na sajtu lista "Tabloid" oštro su osudila i novinarska udruženja.

Predsednica fonda "Ana i Vlade Divac" je u otvorenom pismu izrazila najdublje saučešće porodici Luke Jovanovića i navela da zbog njihovog bola i tuge takvi napisi jesu i udar na porodicu Jovanović.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << je zatražila i da se hitno ispita ko stoji iza navoda da je ona "ubica koji se krije".

"Taj tekst je udar i na sve one koji su bili i koji će biti javno optuženi lažnim informacijama, kao i na sve građane, koji svoje mišljenje grade na osnovu neistinitih podataka plasiranih u medijima. Ja sam vlasnik običnog 'minija', sa američkim tablicama i ta činjenica je lako proverljiva. Policija je po službenoj dužnosti obavila proveru mog automobila", navela je Snežana Divac.

Ona dodaje da zahteva od policije i relevantnih institucija da sa istom revnošću ispitaju ko stoji iza javno objavljenih neistina da je ona ubica koji se krije.

"Takođe, zahtevam da autori ovog kriminalnog teksta budu najstrože kažnjeni", navodi na kraju otvorenog pisma Snežana Divac.

Ranije danas, NUNS i UNS su povodom navoda o ovom slučaju naveli da "Tabloid" serijski krši sve profesionalne standarde i etičke norme novinarskog poziva.

Tokom izveštavanja o ovom slučaju pojedini tabloidi su objavili i spisak poznatih ličnosti koje voze vozila marke "mini".

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnja se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini moris kantrimena", jer se od registracije automobila u Srbiji odvaja deo za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Snežana Divac: Tabloidni udar na porodicu

Izvor: Danas, 16.Avg.2014, 00:54

Beograd - Snežana Divac, supruga predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, odbacila je tvrdnje medija, posebno lista Tabloid, da je usmrtila Luku Jovanovića automobilom i navela da je to napad na nju i njenu porodicu. Predsednica fonda "Ana i Vlade Divac" je u otvorenom pismu izrazila najdublje saučešće...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.