Sneg veje, ekipe raščišćavaju, saobraćaj veoma usporen

Izvor: Politika, 02.Mar.2011, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg veje, ekipe raščišćavaju, saobraćaj veoma usporen

Na ulicama Beograda trenutno se nalazi 80 ekipa zimske službe „Beograd puta”, koje raščišćavaju sneg sa glavnih gradskih saobraćajnica, a zbog jakih snežnih padavina očekuje se da će uskoro svih 120 ekipa biti angažovano, izjavio je danas pomoćnik direktora zimske službe Dragan Milojević.

Milojević je rekao Tanjugu da na glavnim saobraćajnicama ima snega u malim količinama i da za sada nema većih problema u saobraćaju zbog loših vremenskih uslova i povremenih „snežnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pljuskova”.

On je dodao da sneg sa regionalnih puteva u okolini Beograda trenutno čisti 20 ekipa.

U „Žutom taksiju” rekli su Tanjugu da se saobraćaj na skoro svim ulicama u Beogradu odvija otežano i aplovali na maksimalnu opreznost u vožnji zbog slabe vidljivosti na putevima i snega koji je, prema informacijama koje ima to taksi udruženje, za samo sat vremena uzrokovao dve saobraćajne nezode.

„Od kada je počeo sneg da pada, gužve ima na Pančevačkom, Brankovom, starom železnickom mostu, trgu Slavija, ulicama Despota Stefana, u okolini Crvenog Krsta, na mnogim ulicama na Novom Beogradu...”, kažu u Žutom taksiju.

Dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” Slobodan Vučetić kazao je Tanjugu da je gradski prevoz trenutno usporen na autobuskim linijama 20, 46 i 27 zbog zastoja u ulicama Matice Srpske i Mihaila Bulgakova u Mirijevu.

Prema njegovim rečima, saobraćaj je bio usporen, ali je odnedavno normalizovan i u ulicami Gavrila Principa, na Zvezdari, Ovči, Borči i kod Karađorđeve Zvezde.

Avio saobraćaj na aerodromu „Nikola Tesla” odvija se bez smetnji, rekao je Tanjugu Nikola Đukić zadužen za odnose sa javnošću beogradskog aerodroma, navodeći da nema odlaganja avio saobraćaja zbog snega, kao i da će u toku dana biti realizovano više od 100 sletanja i poletanja.

Prema podacima Republičkog-hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u naredna dva sada u Beogradu i većem delu Srbije biće oblačno sa snegom slabog do umerenog inteziteta.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura posebnu opreznost zbog hladnog vremena i vetra savetovala je građanima sa srčanim oboljenjima, a svim učesnicima u saobraćaju i pešacima da budu veoma oprezni u vožnju i pri kretanju na kolovozima.

Ona je podsetila da je u prepodnevnim satima 16 građana zadobilo ortopedske povrede, kao posledicu pada na ledu ili snegu.

Tanjug

objavljeno: 02.03.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.