Smrt brata i sestre – tuguje cela Tamnava

Izvor: Politika, 04.Jun.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt brata i sestre – tuguje cela Tamnava

Boško i Marija Radišić samo nekoliko časova pre tragedije razgovarali sa roditeljima, ne sluteći da će to biti poslednji put

Vest o smrti dvoje mladih Ubljana Boška Radišića(29), apsolventa farmacije, i njegove sestre Marije(26), dilomiranog novinara, sa nevericom i zaprepašćenjem prostrujala je celom Tamnavom.Nažalost, u nameri da izbegnu vatrenu stihiju koja je zahvatila stan u prizemlju, umesto da stignu na sigurno, zastali su između trećeg i petog sprata.Od gušenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u gustom dimu prekinute su sve njihove životne ambicije i brojni planovi.

U porodičnoj kući u ulici Karađorđevoj 9 u centru Uba, zatekli smo u suzama njihovu majku Selenu, brojne rođake, prijatelje i komšije. Otac Boro uz pratnju policije otputovao je za Beograd, da potvrdi identitete svoje nastradale dece. Samo dan ranije, u ponedeljak po povratku sa odmora u Tunisu, bili su zajedno u stanu u Beogradu.

– Iako je bilo kasno odlučili smo da krenemo za Ub i tada se Boško ponudio da nas vozi. To smo odbili, jer smo znali da u sredu, treba da polaže ispit na fakultetu. I kobne večeri negde oko 20 časova pozvao me Boško, i tada sam mu savetovala da ne uči do kasno, jer što je spremio za ispit to će biti dovoljno. A onda smo nekoliko sati kasnije čuli vest o požaru. Pri tom, i pored prisutne zabrinutosti, nismo ni slutili da su stradala baš naša deca. Ja u tako nešto i dalje ne mogu da verujem, jer su oni primerni mladi ljudi koji su se snalazili u svakakvim situacijama i okolnostima. A ako je sve to i istina, onda mi nije jasno zbog čega se nisu javili telefonom da kažu šta se događa jer bi ih mi savetovali da ne idu iz stana na sedmom spratu već da sačekaju vatrogasce – priča kroz suze majka Selena, inače direktor Veterinarske stanice u Ubu.

Ona kaže da je Marija bila odličan student i da se pre tri meseca zaposlila u beogradskoj firmi „Mos-komerc” u pi-ar službi. Da je bila puna života i ambicioznih planova, u čemu je imala punu podršku roditelja i brata čiji je hobi bila muzika. Nedavno je snimio i ce-de koji je posvetio sestri.

– Gde su pogrešili prilikom pokušaja da izbegnu vatrenu stihiju – niko ne može bliže da objasni. Pretpostavka je da su, najverovatnije, strah i panika učinili svoje. Svemu smo ih u životu savetovali, učili i naučili – veli majka Selena.

Koliko u ovoj porodičnoj tragediji ima neobičnih, odnosno sudbinskih okolnosti govori i to da je njihov rođeni stric doskora bio komandir vatrogasne jedinice u Ubu. O postupku stanarke koja je kobne večeri prilikom izvođenja psa u šetnju ostavila uključenu grejalicu, koja je u crno zavila porodicu Radišić, niko od rodbine nije želeo da izusti ni reč dok se istraga ne okonča.

B. Novović

[objavljeno: 04/06/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sutra dan žalosti u Ubu zbog smrti brata i sestre Radišić

Izvor: S media, 04.Jun.2009

Povodom tragične smrti dvoje mladih Ubljana, brata i sestre Radišić, Boška (29), studenta farmacije, i Marije (26), novinarke iz Uba, sutrašnji dan u ovoj tamnavskoj varošici proglašen je za dan žalosti. ..Tu odluku donelo je opštinsko veće Skupštine opštine Ub u znak solidarnosti i žalosti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.