Slaba prodaja na pijacama posle praznika

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba prodaja na pijacama posle praznika

Prodavci na beogradskim pijacama žale se da je prodaja dosta opala nakon novogodišnjih i božićnih praznika. Na tržnici su od jutra do večeri, a kako kažu, naroda nema tokom nedelje već uglavnom vikendom
Najveća je potražnja zelene salate, krompira i pasulja, a što se voća tiče, sugrađani najčešće kupuju mandarine i banane. Na Zemunskoj pijaci kažu da cene variraju u toku dana i da je moguće da spuste cenu ukoliko je mušterija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zainteresovana.

- Za vreme praznika pijaca je bila puna, sad se narod istrošio pa nema novca da kupuje. Sreća naša pa se vreme prolepšalo, inače kada je napolju minus, nema žive duše na pijaci. Ovih dana najviše sam prodao banane i mandarine, a recimo grejpfrut nijedan nisam prodao - kaže pomalo razočarano prodavac na Zemunskoj pijaci.
Japanska jabuka
Na Zelenom vencu čak ni u subotu nije bilo gužve, pa su prodavci ceo dan presedeli na tržnici. Kako kažu, trenutno je hit bundeva, za koju građani moraju da izdvoje 50 dinara, a pre praznika su se najviše prodavali orasi, čija je cena 800 dinara na svim gradskim pijacama. Cene najosnovnijih proizvoda na Palilulskoj pijaci su malo više, ali zato ovde možete naći retko i neobično voće. Jedno od takvih je japanska jabuka, koja je slatkog ukusa i košta 250 dinara, dok se na Bajloniju trenutno mogu pazariti grčki krastavac i italijanski paradajz, čija je cena 200 dinara. U ponudi je čak i grožđe iz Južne Afrike, za koje morate izdvojiti 600 dinara za samo jedan kilogram, a malo skuplja varijanta je grčka jagoda po ceni od 1.000 dinara.
- Poslednjih godina otvorio se veliki broj supermarketa, pa se posećenost pijaca dosta smanjila. Tamo građani mogu da nađu sve što im je potrebno i da plaćaju kreditnom karticom, ali još uvek ima starijih sugrađana koji i dalje svakog vikenda dolaze na pijacu - priča najstariji prodavac na Bajlonijevoj pijaci.
Vrganji samo na Kaleniću
Situacija nije ništa drugačija na Kalenić i Đeram pijaci, gde je najtraženije južno voće kao što su kivi, po ceni od 180 dinara, i nar, koji se može naći za 250 dinara. Cena jaja varira od 6 do 12 dinara, dok su šampinjoni sve popularniji, pa ih građani mogu pazariti za samo 120 dinara po kilogramu. Kalenić pijaca je jedina u gradu na kojoj se mogu pronaći vrganji za 250 dinara.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.