Skupština Kroz Srbiju proglasila Beograd najboljim gradom domaćinom

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2012, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština "Kroz Srbiju" proglasila Beograd najboljim gradom domaćinom

BEOGRAD - Skupština Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju" jednoglasno je grad Beograd proglasila najboljim gradom domaćinom etape ovogodišnje, 52. Međunarodne biciklističke trke. Tim povodom danas su predstavnici ove skupštine uručili veliki pehar koji je u ime grada primio Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu.

"Radi se o jednoj od najstarijih manifestacija koja se održava na našim prostorima. Sudelovati u organizaciji takve manifestacije i dobiti ovakvo priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sigurno je od velokog značaja i za Sekretarijat za sport i omladinu i sam grad Beograd. Trka "Kroz Srbiju" upravo je i koncipirana tako da donosi afirmaciju svim gradovima kroz koje prolazi, a podiže i sam nivo tog sporta u svim tim gradovima i čitavoj državi. Od značaja je da se što više ljudi i organizacija uključi u samu organizaciju ove trke. Cilj nam je da se ona iz godine u godinu promoviše na što bolji način, da dobije na značaju, kao i da stane rame uz rame sa najvećim biciklističkim trkama koje se održavaju širom Evrope", rekao je Aca Kovačević.

Prva trka "Kroz Srbiju" startovala je upravo iz Beograda daleke 1939. godine, a danas se, već tradicionalno, završava u Beogradu. Sledeće godine grad Beograd biće po 35. put domaćin etape ove trke.

"Saradnja trke i grada Beograda traje više od 70 godina i on je apsolutni šampion u tome koliko je puta učestvovao  u ovoj trci. Sledeća će se održati od 11. do 16. juna i etape ce biti Niš, Niš-Bor, Bor-Kladovo, Kladovo-Požarevac, Požarevac-Sremska Mitrovica i Sremska Mitrovica-Beograd. Sledeća trka posvećena je velikom jubileju - 1.700. godini od donošenja Milanskog edikta i odvijaće se pod sloganom "Turizam, kultura i biciklizam - putevima rimskih imperatora u Srbiji", rekao je Ljubomir Živanović, direktor trke "Kroz Srbiju".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.