Skupština Beograda dala saglasnost na statut preduzeća za metro

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Beograda dala saglasnost na statut preduzeća za metro

Skupština grada Beograda danas je dala saglasnost na Statut Javnog komunalnog preduzeća za izgranju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu.Preduzeće je osnovano na prethodnoj sednici Skupštine Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić rekao je da je, kada je reč o samom metrou, grad u fazi prefizibiliti studije, kojom se određuju trase metroa, a koju francuska kompanija "Ežis" treba da završi do 10. februara.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je dodao da potom sledi fizibiliti studija, odnosno studija izvodljivosti, zatim glavni projekat i projekat za izvođenje.

Vesić je dodao da sve treba da bude spremno za početak gradnje metroa 2020. godine.

Skupština grada usvojila je danas i izmene odluke o komunalnom redu kojima se omogućava raspisivanje javno-privatnog partnerstva za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada Beograda.

Vesić je rekao da će do kraja godine grad raspisati konkurs za postavljanje stanica za javne bicikle na teritoriji grada.

"Predviđo je da bude 150 stanica i nadam se da ćemo naći partnera koji će ući u taj posao sa nama te da će Beograd kao i većina drugih velikih gradova dobiti javne bicikle", rekao je Vesić i dodao da će bicikli biti i električni i obični.

On je dodao da je plan da u naredne četiri godine grad izgradi oko 120 kilometara biciklističkih staza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština dala saglasnost na statut JKP za izgradnju metroa

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018

Skupština grada Beograda je dala saglasnost na Statut Javnog komunalnog preduzeća za izgranju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu. Preduzeće je osnovano na prethodnoj sednici Skupštine Beograda...Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić rekao je da je,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.