Skulpture od snega i Sneško Belić

Izvor: Politika, 13.Feb.2012, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulpture od snega i Sneško Belić

U dvorištu Muzeja kralja Petra Prvog Karađorđevića, u Ulici Vase Pelagića 40, nastavlja se akcija pravljenja skulptura od snega. Učestvuju beogradski umetnici Marijeta Vukojević-Milovanović, Aleksandar Popović, Miroljub Filipović Filimir, Branislav Marković i Nenad Vučković. Danas, kao i narednih dana publika će moći da poseti ovu izložbu u nastajanju i da vidi proces stvaranja, a kasnije i gotove skulpture.

Na istom mestu, u nedelju 19. februara, od 9 do 14 časova, održaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se akcija pravljenja Sneška Belića i skulptura od snega za građanstvo. Beograđani su pozvani da dođu i naprave svog Sneška ili skulpturu od snega. Kao pomoć, tu će biti profesionalni umetnici. Učesnicima će biti poslužen i topao čaj.

Ova akcija organizuje se u okviru Ekološko-umetničkog projekta „Arijadnina nit”, u saradnji sa Gradskom upravom, „Gradskom čistoćom”, Muzejom grada i Upravom opštine Savski venac.

U okviru akcije „Sneško Belić” postavljene su i skulpture od snega ispred Konaka kneginje Ljubice i u Botaničkoj bašti.

B. H.

objavljeno: 14.02.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.