Školovan platan i do dve hiljade evra

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Školovan" platan i do dve hiljade evra

BEOGRAD - U Bulevaru kralja Aleksandra biće posađene 402 nove sadnice stabala, umesto ranije planiranih 591, a sadnja će biti najverovatnije u oktobru - izjavio je direktor "Zelenila Beograd" Radovan Draškić.

Draškić je rekao da će zbog sadnje velikih sadnica prečnika 20 centimetara biti posađeno ukupno 402 sadnice umesto prvobitno planiranih 591 sadnica manjih stabala, prečnika do 10 centimetara.

- Želeći da Beograđanima izađemo u susret, sadićemo starija stabla. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Neophodno je da napravimo veći razmak između njih, od najmanje osam metara, tako da ćemo posaditi 402 krupne sadnice - kazao je on.

Prema njegovim rečima, to su "školovana" stabla, odgajena posebnim metodama i merama zaštite kojih nema u velikoj količini u Srbiji.

- Posetićemo sve rasadnike kod nas, i gde god da nađemo odgovarajuću sadnicu, kupićemo je ovde. Sve ostalo mora da se uveze. Sadnja će biti najverovatnije u oktobru, kad vegetacija miruje, a do tada ćemo pripremiti teren i zaštitne korenske kasete - rekao je Draškić.

Jedna sadnica platana, u evropskim rasadnicima, u zavisnosti od veličine, može da košta između 700 i 2.000 evra, rekao je on i dodao da očekuje da na tenderu bude oborena cena i da se dođe na oko 600 evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.