Škola za brigu o životinjama

Izvor: Politika, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola za brigu o životinjama

"Mala škola brige o životinjama" počeće u junu, zvanično je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji za medije, Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama "Orka" u saradnji sa gradom i Beogradskim savezom za zaštitu životinja povodom sprovođenja Strategije za rešavanje problema pasa lutalica. Ciljevi kampanje su upoznavanje vlasnika sa glavnim odrednicama odgovornog vlasništva, motivisanje građana da udomljavaju napuštene životinje, skretanje pažnje na problem zlostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nezaštićenih stvorenja, ali i donošenje zakona u ovoj oblasti.

"Budi čovek prema životinjama" i "Ne dozvoli da ti psa vaspitava ulica" slogani su akcije koju pokreće "Orka", a deo je Strategije za rešavanje problema pasa lutalica.

Kampanja će trajati godinu dana i osmišljena je kroz niz kurseva. Svaki kurs nosi poseban naziv po ugledu na poznate nastavne predmete. Za 12 meseci kursevi će, između ostalog, obuhvatiti predmete kao što su poznavanje prirode i zoo-društva, odbrana i zaštita napuštenih životinja, međunarodno životinjsko pravo, zoo-matematika i seksualno vaspitanje, pseći jezik i književnost...

U okviru škole planiran je veliki broj akcija kao što su izložbe pasa mešanaca, postavljanje štandova za udomljavanje napuštenih životinja, zoo-autobus koji će prevoziti životinje sa Trga Republike do veterinarske stanice u Ovči, produkcija spotova, radio-džinglova, tribine i javne debate.

Budžet kampanje koju je podržalo više od 100 poznatih ličnosti iznosi 1.800.000 dinara. Neki od njih, poput Igora Lazića-Nigora, Petra Lazovića, Ane Franić, Radmile Živković i drugih, juče su svojim potpisom dali doprinos afirmaciji ove akcije.

D. M.

[objavljeno: 25.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.