Skejt park ipak u bloku 71

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skejt park ipak u bloku 71

Skejt park na Novom Beogradu biće izgrađen u naselju Ivana Ribara, iza Bloka 71. Tender za nabavku skejt rampi biće objavljen do sledeće sedmice, najavila je glavni arhitekta opštine Novi Beograd Ivana Milenković.



"Skejt-park će se nalaziti u blizini teniskog centra 'Novak Đoković' (koji tek treba da bude izgrađen), a ne, kao što je prvobitno bilo planirano, u Bloku 70a i radovi će najverovatnije početi kroz nekoliko meseci", kazala je Milenkovićeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ona je objasnila da su od prvobitne lokacije odustali zbog saznanja da je reč "o zoni koja plavi dva puta godišnje", a ne zbog spora sa stanarima koji su bili protiv izgradnje parka.

Milenkovićeva je kazala da će park zauzimati površinu od 2.000 kvadratnih metara i da će biti izgrađen u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

"Ako nikom ne smeta teniski teren, onda ne vidim razlog zašto bi nekom tu smetao skejt park", rekla je ona i izrazila očekivanje da neće biti nikakvih problema.

Milenkovićeva je objasnila da skejt park može da se izgradi za oko sedam dana, jer radovi obuhvataju samo betoniranje terena veličine košarkaškog i postavljanje rampi za skejt.

Stanovnici Bloka 70a pokrenuli su početkom marta potpisivanje peticije protiv izgradnje parka, jer su se plašili da će tu "loša deca organizovati žurke", dok su iz opštine tvrdili da je reč o najzdravijoj deci koja nemaju nikakve veze sa alkoholom i drogama.

Stanari su prigovarali da ih niko ništa nije pitao o tome i organizovali potpisivanje peticije, dok su sa druge strane beogradski skejteri organizovali po skejt šopovima potpisivanje "šesticije" za izgradnju skejt parka u Bloku 70a.

Skejting u Srbiji postoji već 20 godina, a skejteri su do sada od gradskih vlasti, pre četiri godine, dobili limeni park na Adi Ciganliji, ali su iz njega brzo pobegli zbog učestalih povreda.

Najčešće se okupljaju ispred Narodnog muzeja i spomenika Knezu Mihailu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.