Sirevi sa pijaca su odličnog kvaliteta

Izvor: Press, 28.Okt.2010, 04:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirevi sa pijaca su odličnog kvaliteta

Sirevi koji se mogu kupiti na pijacama odličnog su kvaliteta, pokazalo je istraživanje Pokreta za zaštitu potrošača Beograda
Svi proizvodi su ispunili potrebne mikrobiološke i hemijske kriterijume propisane važećim pravilnikom. Od 31 uzorka, sedam su feta sirevi, dok 24 uzorka spadaju u grupu mekih i tvrdih sireva.
Proizvodi su kupljeni u specijalizovanim prodavnicama za prodaju mlečnih proizvoda, dok su samo dva uzorka kupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od individualnog proizvođača. Zakupci rashladnih vitrina za prodaju proizvoda od mleka na „Zemunskoj pijaci" i pijaci „Skadarlija" odbili su da prodaju sir za analizu, o čemu su obavešteni poslovođe pijaca i veterinarski inspektori.
Feta sirevi koji su ekstra kvaliteta su „lazar" feta sa 35 odsto mlečne masti i „somborska feta". Dok su po dva proizvoda odličnog i vrlo dobrog kvaliteta, samo jedan proizvod je bio zadovoljavajućeg kvaliteta, i to „maestro" feta sir. Meki i tvrdi sirevi su odličnog kvaliteta i tokom analiza nije pronađen nijedan proizvod lošeg mikrobiološkog i hemijskog sastava.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.