Siniša Mali: Na dobrom smo putu da Beograd vratimo na turističku mapu

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Na dobrom smo putu da Beograd vratimo na turističku mapu

Ovogodišnji međunarodni sajam turizma u Beogradu oborio je sve rekorde po broju posetilaca, prodatih turističkih aranžmana, izlagača i predstavnika medija koji su sajam pratili. Brojke su dokaz da smo na pravom putu da vratimo Beograd na turističku mapu, rekao je danas gradonačelnik Siniša Mali.

On je naglasio je da je to bio najorganizovaniji i najbolji Sajam turizma do sada i da je sinergija svih koji se u zemlji bave turističkom privredom pokazala da se zajedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snagama mogu postići rezultati.

- Ove godine smo drugačije pristupili organizaciji sajma, iskoristili smo priliku da predstavimo Evropsko prvenstvo u atletici i Evropsko prvenstvo u vaterpolu, kulturne manifestacije koje Beograd može da ponudi, a stranim posetiocima omogućeno je da razgledaju srpsku prestonicu. Predstavnici 17 beogradskih opština takođe su vrlo organizovano predstavili svoje turističke potencijale na ovogodišnjem sajmu, što će u vremenu koje sledi dodatno povećati i njihove prihode - rekao je Mali i dodao da Beograd ima 11 kulturnih manifestacija, i trudiće se da ove godine svih 11 budu najbolje moguće.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji Fest pokazao je da je to izvodljivo jer je do petka prodato oko 50.000 ulaznica.

U toku su sastanci i sa organizatorima ostalih kulturnih festivala, rekao je Mali i najavio da će Beograd ove godine dobiti dva nova muzička festivala koji će ga dodatno pozicionirati na turističkoj i muzičkoj mapi Evrope.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izneo je podatke da je na ovogodišnjem sajmu bilo je 69.508 posetilaca, što je 12 odsto više nego u prošle godine, prodato je 15 odsto više turističkih aranžmana nego na prošlom sajmu, predstavilo se 1.103 izlagača, što je za sedam odsto više nego 2014, a ovogodišnji sajam turizma pratilo je i 750 medijskih izveštača.

Direktorka TOS-a Gordana Plamenac podsetila je da je ove godine na Sajmu turizma održan niz vrlo značajnih susreta.

Konferenciji za novinare prisustvovala je i Tijana Maljković, sekretarka za privredu grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.