Sindikati GSP sutra protestuju ispred Palate pravde: Nema obustave gradskog prevoza

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati GSP sutra protestuju ispred Palate pravde: Nema obustave gradskog prevoza

Nekoliko sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd održaće sutra polusatni protest u 13 sati na platou ispred Palate pravde kako bi skrenuli pažnju na dužinu trajanja sudskih postupaka za napade na vozače.

Predstavnici Saobraćajnog sindikata GSP-a, reprezentnativnog Sindikata GSP "Nezavisnost", Sindikata vozača, Sindikata Evrovozač i Novog sindikata komunalaca Beograda protestom žele da podrže kolege koji su žrtve napada i da im poruče da nisu sami u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome.

"Sutra je suđenje jednom od napadača na kolegu vozača autobusa, ali koje nažalost traje već godinama. To nije usamljen slučaj, ni suđenje za napad na koleginicu-vozača tramvaja, koja je brutalno pretučena, takođe, nije završeno", ističe se u saopštenju sindikata.

Suđenja u proseku traju četiri godine, na presudu se čeka godinama i uvek postoji razlog za odlaganje, upozoravaju sindikati.

"Vozači u javnom prevozu rade veoma odgovoran posao, a sada su im produžetkom radnog vremena otežani i uslovi rada, pa im još samo treba da razmišljaju o tome da li će neko da ih napadne. Zbog toga tražimo da se već jednom u sve autobuse uvedu kamere i urade odvojene kabine", ističe u saopštenju predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić.

Na protestu će biti nekoliko vozača koji su bili napadnuti prethodnih godina koji kao najveći problem vide neažurnost sudova i sudija i rešavanje starih predmeta.

- Stalno nam obećavaju veću zaštitu kao na primer policajce u civilu, panik tastere, ali i dalje smo na meti vandala. I kada napadači budu uhvaćeni na njih se ne primenjuje zakon. Ispada da je lakše prebiti vozača nego otići kod psihijatra i uzeti lek - kaže Dejan Danojlić, predsednik sindikata "Nezavisnost" i dodaje da se napadi na vozače događaju s vremena na vreme, ali u serijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.