Sedmoro povređenih

Izvor: Blic, 01.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro povređenih

U više saobraćajnih nesreća juče u Beogradu povređeno je sedmoro ljudi. Najviše povređenih bilo je u sudaru dva automobila na uglu ulica Omladinskih brigada i Jurija Gagarina juče oko 17 sati gde su teško stradale četiri osobe, dok su u čeonom sudaru kod Muzeja „25 maj" oko 21 sat povređeni mladić i trinaestogodišnja devojčica.

Kod Muzeja „25. maj" sudarili su se „folksvagen" i „opel kadet" (fotografije: M. Perić)

Mirjana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gojšin (49), vozač „renoa klio" registarskih tablica BG 650-019 kretala se Ulicom Omladinskih brigada iz pravca savskog keja. U momentu kada je Gojšinova trebalo da skrene u Ulicu Jurija Gagarina Zoran Lupušina, vozač „alfa romea" registarskih tablica BG 622-439 dolazeći iz suprotnog pravca i ne poštujući pravilo desne strane udario je Gojšinovu. Usled snažnog čeonog sudara sva tri putnika iz automobila „alfa romeo" zadobili su teške telesne povrede, kao i otac Mirjane Gojšin, koji je sedeo na mestu suvozača u „renou". U Urgentnom centru do zaključenja ovog broja niko nije želeo da nam da informaciju o tome u kakvom su stanju povređeni.

U Bulevaru mira kod Muzija „25. maj" direktno su se sudarili „folksvagen" pik ap i „opel kadet". U sudaru su teško povređeni vozač pik apa i Katarina Živković (13) koja je sedela na zadnjem sedištu „opela". Oba automobila kretala su se iz pravca Dedinja ka gradu, ali je pik ap išao trakom za suprotni smer. Na raskrsnici sa Humskom pik ap je skrenuo desno ka Partizanovom stadionu i direktno naleteo na „opela", koji se kretao krajnjom desnom trakom. Od siline udara „folksvagen" se odbio 50 metara ulevo, ka Muzeju.

- Bilo mi je zeleno svetlo i bio sam prvi u koloni. Baš sam hteo da skrenem u desno kad se odjednom ispred mene pojavio beli pik ap koji se kretao velikom brzinom. Nikako nisam mogao da ga izbegnem. Najgore je što su mi u kolima bile prijateljica i njena ćerka - priča uznemireni vozač „opela", Radovan Posrkača.

Vozač „foksvagena" teško je povređen i odmah prevezen u Urgentni centar, dok je devojčica pregledana u Institutu za majku i dete gde joj je saniran otvoren prelom ruke. I dvoje motociklista povređeno je juče u saobraćajnim nesrećama. Oko 17. 30 sati na uglu ulica Ivan Begove i Čubrine automobil je oborio devojku koja je vozila skuter, ali nije teško povređena dok je oko 20 sati na starom novosadskom putu kod Vazuhoplovnog zavoda teško povređen Moma Stanojlović, koji je, prema poslednjim informacijama, još uvek u kritičnom stanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.