Sećanje na žrtve u saobraćaju

Izvor: Studio B, 16.Nov.2013, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na žrtve u saobraćaju

Osim ukazivanja na najčešće greške ili najavljivanja boljih zakonskih rešenja, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, na svetski Dan sećanja na žrtve u saobraćaju.

Od početka godine u saobraćaju u našoj zemlji stradalo je više od 500 ljudi.

Statistika kaže da je 12 odsto manje poginulih u prvih 10 meseci. Ne samo na njih, već i na sve koji su život izgubili kao pešaci, ili vozači podsećamo na svetski Dan sećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na žrtve u saobraćaju.

 

Poginula devojka u Banovcima

 

Jedna devojka je poginula, a pet osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći u naselju Banovci Dunav, u opštini Stara Pazova, saopštila je policija iz Sremske Mitrovice.

Nesreća se dogodila oko ponoći kada je automobil marke "audi 80" pokušao da prestigne automobil makre "opel korsa", nakon čega su vozači automobila izgubili kontrolu, a "audi" se i nekoliko puta prevrnuo.

Policija je saopštila da je tom prilikom poginula B. M. (18), kao i da su povređeni vozači i još tri putnika.

Povređeni su prevezeni u Urgentni centar i KBC Zemun.

 

Poginula žena na biciklu u Novoj Pazovi

 

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 05.50 sati u Novoj Pazovi, život je izgubila biciklista D.S. (42), saopštila je Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

Do nesreće je došlo prilikom kontakta autobusa beogradske "Laste" i bicikliste.

Uviđaj na licu mesta je izvršila zamenik osnovnog javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici, u prisustvu policije.

Preduzeće Lasta saopštilo je da je do nesreće došlo na izlasku iz Nove ka Staroj Pazovi, da je njihov autobus saobraćao na relaciji Beograd-Kanjiža, i da je vožač autobusa A.M. (35), dugogodišnji radnik tog preduzeća, prošao sve neophodne provere potrebne za obavljanje tog posla.

Posle zvaničnog uviđaja policije, vozač Laste je podvrgnut alko testu i nije zabeleženo prisustvo alkohola u krvi, navedeno je u saopštenju Laste.

Autobus je pre izlaska iz garaže prošao standardne provere tehničke ispravnosti, a posle nesreće upućen je na kontrolni tehnički pregled i konstatovana je ispravnost vozila, saopštila je Lasta.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Poginula devojka, petoro povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2013

Jedna devojka je poginula, a pet osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći u naselju Banovci Dunav, u opštini Stara Pazova, saopštila je danas policija iz Sremske Mitrovice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.