Satima čekali karte od 50 dinara

Izvor: Blic, 27.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satima čekali karte od 50 dinara

Nesvakidašnji red je juče mogao da se vidi ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nekoliko stotina mladih i starih je satima strpljivo čekalo na karte od kojih su neke, samo juče, koštale simboličnih 50 dinara. Za malo više od četiri sata, ovo pozorište je prodalo oko 5.000 ulaznica.



Foaje Jugoslovenskog dramskog pozorišta je, pre devet sati ujutro, bio pun, iako se blagajna otvara tek u deset. Pun je bio i plato ispred pozorišta, a ljudi je bilo i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbližem travnjaku. Goran Jovanović, fotograf, u 13 i 30 sati nije bio nimalo nervozan što mu je blagajna na dohvat ruke, ali još uvek daleko. Ni penzionerka Ivanka Petrović, koja je u pozorište ide skoro svake nedelje, nije bila nervozna što dugo čeka.

Ulaznica za predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu staje od 300 do 1.000 dinara. Međutim, svakog meseca ovo pozorište ima jedan dan kad su karte za mesta na balkonu za predstave na Velikoj sceni, zvane „studentske", prodaju za samo 100 dinara. Pošto JDP u aprilu proslavlja 60 godina postojanja, ovaj put su prepolovili sve cene, pa i te najniže.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.