Sat za našu planetu i u Beogradu 29. marta

Izvor: Blic, 18.Mar.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sat za našu planetu" i u Beogradu 29. marta

Svetski fond za prirodu, jedna od najvećih i najuticajnijih organizacija za zaštitu prirode u svetu, ove godine osmi put u svetu i šesti put u Srbiji organizuje akciju "Sat za našu planetu". Svetla se gase i na gradskim i državnim ustanovama

U subotu, 29. marta, u 20.30 časova gradovi širom sveta isključiće svoja svetla na sat vremena i time poslati snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti radi ublažavanja klimatskih promena i posledica prekomerne potrošnje ograničenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prirodnih resursa.

Prošle godine u "Satu za našu planetu" učestvovalo je preko 7.000 gradova iz 154 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca na svih sedam kontinenata.

U Srbiji se akciji priključilo 60 gradova i opština. Kao i prethodnih godina, resorna republička ministarstva, pokrajinski i opštinski sekretarijati, Gradska uprava grada Beograda, veliki broj organizacija, škola, kompanija i pojedinaca podržali su akciju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke: Nađi vreme, produži život

Izvor: Prva.rs, 19.Mar.2014, 12:18

Rak dojke je najčešći maligni tumor sa najvišom stopom mortaliteta kod žena širom sveta, ali i kod nas, u Srbiji. Svake godine, u svetu, oboli oko 1 150 000 žena od raka dojke. U Evropi se kod jedne od 10 žena pre nego što napune 80 godina dijagnostikuje rak dojke, dok se oko 20-30% slučajeva...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.