Saobraćajni sindikat GSP Beograd: U 2018. godini 58 napada na vozače

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajni sindikat GSP Beograd: U 2018. godini 58 napada na vozače

Saobraćajni sindikat GSP "Beograd" saopštio je danas da se broj napada na vozače GSP-a ne smanjuje i da je u 2018. godini bilo ukupno 58 napada a upozoravaju i da će u narednom periodu veliki broja vozača otići u inostranstvo.

Оd 58 napada, 17 je bilo fizičkih, a 41 verbalni napad, a najveći broj napada dogodio se u avgustu. Prethodnih pet godina taj broj se kretao u rasponu od 40 do 55 napada, naveli su u Sindikatu.

Iz Sindikata su istakli  a su vozači za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << volanom na svom radnom mestu, da iza sebe imaju stotinu i više putnika i da imaju pravo kao i drugi da rade svoj posao i da niko ne sme da ih ometa u tome.

"Ovo radno mesto je jedno od najtežih i nosi veliku odgovornost, a vozač trpi razne pritiske i izložen je posebnim uslovima zbog velikih zahteva koji se pred njega postavljaju. Svaki od putnika ili učesnika u saobraćaju koji napada ili prigovara vozaču direktno ugrožava bezbednost ostalih putnika i učesnika u saobraćaju. To je ono čega svi treba da budemo svesni", navodi se u saopštenju.

Ono što je alarmantno, kako se dodaje, je to da se u narednim mesecima očekuje odliv jako velikog broja vozača iz GSP-a na poslove u inostranstvu.

"Svi zajedno moramo da se izborimo za bolji status vozača, a to podrazumeva bolju platu, bolje uslove rada kroz nabavku novih vozila, bolje, odnosno kraće radno vreme i njihovu zaštitu na radnom mestu", ističu iz sindikata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Saobraćajni sindikat GSP Beograd: U 2018. godini 58 napada na vozače

Izvor: Danas, 27.Dec.2018

Saobraćajni sindikat GSP "Beograd" saopštio je danas da se broj napada na vozače GSP-a ne smanjuje i da je u 2018. godini bilo ukupno 58 napada, a upozoravaju i da će u narednom periodu veliki broja vozača otići u inostranstvo. Članak Saobraćajni sindikat GSP Beograd: U 2018. godini 58 napada...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.