Sanitetska vozila za Domove zdravlja

Izvor: S media, 08.Jan.2011, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanitetska vozila za Domove zdravlja

Sekretarijat za zdravstvo finansirao je nabavku dva nova sanitetska vozila za prevoz bolesnika za domove zdravlja "Grocka" i "Sopot", saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević rekao je da je jedan od prioriteta Sekretarijata povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite, kao i stvaranje uslova da bude dostupna svim gradjanima, kako onima koji žive u centru grada tako i onima koji žive u udaljenim naseljima.

''Budući da se radi o domovima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zdravlja koji pokrivaju veoma razudjen teren, to jest široku teritoriju sa velikim brojem seoskih ambulanti udaljenih od centralnog objekta doma zdravlja, veoma je značajno obezbediti dovoljan broj sanitetskih vozila", kazao je Blagojević.

Hitna služba Doma zdravlja "Grocka" pokriva čitavo područje te opštine, sa punktovima u Brestoviku, Begaljici, Vinči, Vrčinu, Dražnju, Zaklopači, Kaludjerici, Kamendolu, Pudarcima, Ritopeku, Umčarima, Vinči i Grockoj, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.