Sajam preduzetništva i lokalne samouprave 29. novembra

Izvor: Studio B, 26.Nov.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam preduzetništva i lokalne samouprave 29. novembra

Pod sloganom „Poveži se", od 29. novembra do 1. decembra zajednički će se održati 11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza" i 4. Sajam lokalnih samouprava.

Izrazivši zadovoljstvo što su lokalna samouprava i privrednici dobili šansu da se predstave pod istim krovom i u isto vreme, Željko Ožegović, član Gradskog veća, podsetio je da grad Beograd pomaže ovu manifestaciju i da će, zajedno sa Privrednom komorom, omogućiti predstavljanje svih njegovih opština, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << organizacionih jednica i javnih preduzeća. Ožegović je istovremeno podsetio i na pomoć koju grad Beograd poslednjih godina upućuje nerazvijenim opštinama u Srbiji u realizaciji njihovih programa

- Sajam lokalne samouprave je dobro mesto gde se mogu predstaviti potencijali i ponuda, kako građanima tako i potencijalnim investitorima. Beograd će na svom štandu, u okviru programa sa Privrednom komorom Beograda, predstaviti koncept privrednih zona, a još u dve sale će biti prezentacije. Pored zona, predstavićemo i firme koje su od grada u proteklom periodu dobile subvencije u oblasti proizvodnje, samozapošljavanja, ali i socijalnog preduzetništva, gde smo pomogli u zapošljavanju invalidnih lica. Biće tu i Regionalni centar za mala i srednja preduzeća, klasteri i udruženja čija smo osnivanja takođe pomogli, uspešne firme, kao i naše organizacione jedinice. Beograd dakle ima šta da ponudi, on može i da pomogne i ovaj sajam je zato dobra prilika za razmenu ideja, ljudi i resursa - rekao je Željko Ožegović.

Edi Majstorović, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja i lokalnih samouprava, rekao je da je ideja sajma povezivanje gradova, opština i drugih samouprava sa privredom, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koji će u međusobnom kontaktu naći zajednički interes. Na taj način, povećaće se lokalni razvoj, obezbediti nova radna mesta i bolji život stanovnika lokalnih samouprava.

Ivica Eždenci, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, kazao je da će predstojeći zajednički sajam biti od koristi za sve privrednike, jer će na jednom mestu moći da se informišu o svemu što država nudi.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se više od 100 opština i gradova u Srbiji i Republici Srpskoj, 17 gradskih sekretarijata i javna komunalna preduzeća Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sajam preduzetništva i lokalne samouprave u četvrtak

Izvor: Blic, 26.Nov.2012

Pod sloganom „Poveži se”, od 29. novembra do 1. decembra održaće se 11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza” i 4. Sajam lokalnih samouprava...Željko Ožegović, član Gradskog veća, podsetio je da grad Beograd pomaže ovu manifestaciju i da će, zajedno sa Privrednom komorom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.