Sa „zoljom” na pregled u Hitnu pomoć

Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa „zoljom” na pregled u Hitnu pomoć

Slobodan Petrović (57), noseći u rukama ručni raketni bacač, za koji se ispostavilo da je bio bez municije, pretio zaposlenima u Hitnoj pomoći. - Reagovala interventna jedinica policije

U ambulantu Hitnoj pomoći u Ulici Franše d’Eperea 5, oko 7.45 sati upao je Slobodan Petrović (57), noseći u rukama ručni raketni bacač „zolju”. Pretio je zaposlenima i zahtevao da ga pregleda dr Nada Macura, kardiolog i pi-ar Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, jer prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << noći medicinari ove službe navodno nisu prihvatili njegov poziv za pomoć. Na sreću, u tom trenutku nijedan pacijent nije bio u ovoj službi, a trojica radnika uspela su da savladaju ovog čoveka. Ubrzo je stigla i interventna jedinica policije, koja ga je privela.

– Nisam se uplašila jer se nisam srela sa njim. Bila sam u drugom delu zgrade, u pozivnom centru. Kolege su mi rekle da me je pominjao. Čula sam i da je rekao da će mi se osvetiti – naglasila je dr Nada Macura.

Medicinari u pozivnom centru ove službe saznali su da se nešto dešava onog trenutka kada je njihov kolega Vlada Karapandžić ušao u prostoriju i rekao: „Molim vas za trenutak pažnje. Hitno treba pozvati policiju, jer je jedan čovek došao sa ’zoljom’ u ambulantu”. Nekoliko zaposlenih uputilo se ka ambulanti da pokuša da reši problem.

– Čovek je došao u čekaonicu i insistirao da ga pregleda dr Nada Macura. Imao je u rukama „zolju”. Kada sam ga pitao šta će mu oružje, rekao je da će posle pregleda njime da gađa dr Macuru. Pokušao sam da ga izvedem iz čekaonice, on je odbio. Pokušao je da me udari „zoljom”, ali sam se izmakao. Uspeli smo da ga razoružamo i tom prilikom nije bio agresivan. Zadržali smo ga do dolaska policije. Pogledali smo šta ima u oružju i uverili da se unutra nalazi maketa rakete napravljena od kartona, obložena folijom da izgleda kao metal. Bila je i neka poruka, ali nismo videli šta piše – objašnjava Goran Ljubenović iz Hitne pomoći.

Pretpostavlja se da je nesrećni Slobodan Petrović psihijatrijski bolesnik, koji je sve vreme dok je šetao po Hitnoj pomoći govorio nepovezane stvari, o tome da je zdravstvo katastrofalno i zašto mu je sve to urađeno, da je civilni a ne vojni osiguranik...

– Pitam se kako je ta osoba gradom šetala sa „zoljom” u rukama a da je niko nije video i prijavio. Ipak je reč o ručnom bacaču kojim se gađaju tenkovi. Kada smo ga savladali i uvideli da zolja nije napunjena, držao sam ga do dolaska policije. Svakodnevni izveštaji dr Nade Macure u medijima učinili su je toliko poznatom da sada svi građani Srbije očekuju da ona može da im reši sve probleme. Kada bismo joj stalno prebacivali pozive svih koji je traže, ona bi samo to morala da radi. Mislim da je krajnje vreme da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica – smatra medicinski tehničar Slobodan Zečević.

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.