STIŽU NOVA VOZILA ZA GSP

Izvor: Kurir, 24.Avg.2010, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU NOVA VOZILA ZA GSP

Do sredine novembra na ulicama Beograda biće 83 nova trolejbusa, a na proleće stiže prvi „španac“ - jedan od 30 najmodernijih tramvaja

Od ove jeseni Beograđani će imati bolji prevoz!

Tako barem obećavaju čelnici Gradskog saobraćajnog preduzeća.

- Do sredine novembra na našim ulicama trebalo bi da se pojave 83 nova trolejbusa, koja ovih dana stižu iz Belorusije.

Na proleće naredne godine u naš grad treba da stigne i prvi od ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 30 novih, modernih tramvaja koje je Beograd kupio u Španiji - najavio je Radosav Nikolić, direktor GSP „Beograd".

On je potvrdio i da se ovih dana razgovara o kupovini novih autobusa.

- Grad će nabaviti 250 niskopodnih i srednjepodnih vozila s klima-uređajima i najsavremenijom opremom - rekao je Nikolić.

GSP je sa zimskim redom vožnje počeo od juče. Na beogradskim ulicama se u vreme špica nalazi ukupno 952 tramvaja, trolejbusa i autobusa najvećeg gradskog prevoznika. Pored njih, Beograđane prevoze i 333 autobusa privatnih prevoznika, što ukupno čini 1.285 vozila.

- Ispoštovali smo zahtev gradonačelnika da sa zimskim redom vožnje krenemo nedelju dana ranije nego što je uobičajeno, pre svega zbog završetka godišnjih odmora, obaveza đaka i studenata, ali i velikih građevinskih radova koji su u toku. Privatni prevoznici će sa zimskim redom vožnje početi 1. septembra, kad će na ulice izaći još 57 njihovih autobusa - rekao je Nikolić.

(A. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.