SRAM VAS BILO, BEOGRAĐANI

Izvor: Kurir, 01.Avg.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAM VAS BILO, BEOGRAĐANI

Ponosni smo na činjenicu da naš grad ima dve reke, a što njima plivaju frižideri, daske, flaše i ko zna još kakvo đubre, to stvarno nema veze

Zašto da čistim kad će to da urade ovi iz Beogradvoda? To je po svemu sudeći bio argument mnogobrojnih „ljubitelja" Dunava i Save, koji čak imaju svoje splavove i čamce. Jer, juče ih nije bilo u nekom velikom broju na obalama reka. Izuzetak su vlasnici restorana.

A akcija traje - evo sedmi dan.

Dobijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čak i džakove.

Sve što treba je malo dobre volje.

Još jedan pokušaj čišćenja beogradskog priobalja organizovan je juče ujutro na četiri lokacije. Za to je angažovano nekoliko stotina radnika gradskih javnih preduzeća i stotinak članova omladinskih zadruga.

- Nemam reči, samo je trebalo napuniti kese đubretom i ostaviti ih ispred splavova. Nažalost, većini je i to bilo teško. Više od pola njih nije izbacilo đubre sa svojih splavova, a da ne govorimo o đubretu koje pluta po vodi - kaže Dragan Krstić, radnik JP „Beogradvode", koji je s kolegama ubacivao ono malo pripremljenih džakova u kamion.

S obzirom na to da je bilo plutajućih plastičnih flaša, nije im preostalo ništa drugo nego da sa mrežom izvuku đubre koje bode oči. I tako, umesto da nam rekama plivaju patke, njima plutaju frižideri, daske, flaše i ko zna još kakvo đubre! Kamioni će obale obilaziti i danas. Zato još jednom apelujemo - pokupite đubre!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.