SMRDI SADA I PANČEVO Oranica PKB-a zasejale neprijatan miris?

Izvor: Blic, 22.Jul.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRDI SADA I PANČEVO Oranica PKB-a zasejale neprijatan miris?

Sa toplim vremenom već nekoliko godina u Pančevo dolaze i nesnosni mirisi stajskog đubriva, pa tako i ovih dana. Nijedan deo grada nije pošteđen, jer ga osete i u najudaljenijim naseljima - žale se stanovnici i Mise, i Sodare, i Vojlovice, i Margite.

- Prethodne godine na zahtev Sekretarijata za zaštitu životne sredine dobijena je informacija od Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sektora za zaštitu životne sredine, vodnu i sanitarnu inspekciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da na području GO Palilula poljoprivrednu i stočarsku delatost obavlja "PKB Korporacija" u Padinskoj skeli, pa odatle potiču pretpostavke o izvoru neprijatnih mirisa - rečeno je iz pančevačkog Sekretarijata za zaštitu životnu sredinu.

Međutim, na pretpostavkama se ostalo i nakon godinu dana, iako se Pančevci žale na definitivnom utvrđivanju odgovornih i daljim pravnim postupcima nema progresa.

- Pošto ne potiču sa teritorije Pančeva, mi nismo nadležni, ali ćemo se obratiti beogradskom sekretarijatu da li oni mogu na neki način da reaguju - rekla je Katarina Banjai, gradska većnica za zaštitu životne sredine, za RTV "Pančevo".

Kako dodaje, monitoring nije registrovao zagađenje, tako da neprijatni mirisi ne potiču iz južne zone, a donosi ih severozapadni vetar koji je trenutno dominantan.

- Osetim jak smrad od kako je otoplilo, obavezno u toku jutra i noći. Sada kada su vrućine, imamo tu sreću i nesreći da upalimo klimu i pozatvaramo prozore - kaže Branka R. iz naselja Misa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.