SLOVENCI PODVUKLI RAČUN: Svaki migrant nas košta 40 evra dnevno

Izvor: Kurir, 24.Nov.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVENCI PODVUKLI RAČUN: Svaki migrant nas košta 40 evra dnevno

Svaki izbeglica ili migrant Sloveniju košta neznatno više od 40 evra dnevno, izjavio je danas ministar finansija Dušan Mramor.

Slovenija je do 15. novembra potrošila 8,7 miliona evra na rešavanje izbegličke krize, plus 2,5 miliona evra za železnički i autobuski prevoz migranata, prenosi slovenačka agencija STA.

Podaci obuhvataju troškove prihvata i smeštaja, hrane i zakupa šatora i toaleta za 217.000 migranata koji su ušli u Sloveniju do 15. novembra, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se u tekstu.

Finansijski pokazatelji, međutim, ne uključuju redovne troškove rada, osim isplate dnevnica i bonusa za terenski i noćni rad, rekao je Mramor u parlamentu u delu sednice posvećenom pitanjima za članove vlade.

Iznos će biti veći kada se u obzir uzmu i troškovi koje su zbog migranata imale lokalne zajednice. Mramor je naveo da će država nadoknaditi opštinama sve opravdane izdatke, prenela je slovenačka agencija.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaki migrant Sloveniju košta 40 evra dnevno

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 00:52

Svaki izbeglica ili migrant Sloveniju košta neznatno više od 40 evra dnevno, izjavio je danas ministar finansija Dušan Mramor...Slovenija je do 15. novembra potrošila 8,7 miliona evra na rešavanje izbegličke krize, plus 2,5 miliona evra za železnički i autobuski prevoz migranata, prenosi slovenačka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.