Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM PRIVREDE U CELJU Slovenačkom premijeru predstavljen softer "Parking servisa"

Premijer Republike Slovenije Miro Cerar posetio je danas štand Grada Beograda na 48. sajmu privrede u Celju.

Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio se premijeru Slovenije što je posetio beogradski štand. On ga je upoznao sa softverom beogradskog "Parking servisa" za naplatu parkinga koji je "među najnaprednijima u Evropi", a o čijoj kupovini se pregovara sa nekoliko gradova iz Slovenije i Austrije.

- Upravo se upoznajem sa radom srpskog softera. Zadovoljan sam što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se promoviše na našem sajmu i to je još jedan dokaz dobre saradnje srpskih i slovenačkih privrednika. Mislim da to treba razvijati i očuvati taj poslovni duh. Ovom prilikom želim uspešan rad srpskoj delegaciji – izjavio je Miro Cerar nakon posete štanda.

Beograd je prvi put prisutan na ovom sajmu a Privredna komora Beograda organizovala je dolazak 30 privrednika iz Srbije.

- Dolazak beogradskih privrednika u Sloveniju prava je prilika da se započne saradnja sa slovenačkim privrednicima - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je upoznao premijera Slovenije i sa Beogradskim vodičem za investitore i velikim investicijama koje će se dogoditi narednih godina u Beogradu.

- Slovenija je već investirala oko milijardu evra u Srbiju i ulagala je i kada Srbija u prošlosti nije imala mnogo investitora. Danas, kada je Srbija možda najinteresantnija zemlja Evrope za investicije, kada počinje projekat "Beograd na vodi" i kada imamo investicije iz Evropske unije, Kine, Rusije i arapskih zemalja, pozivam vas da nastavite sa ulaganjem - rekao je Vesić.

Slovenački premijer Miro Cerar je rekao da mu je veoma drago da je Beograd prisutan na sajmu u Celju i da je veoma zadovoljan saradnjom Slovenije i Srbije.

Andrija Čupković je zahvalio slovenačkom premijeru na ukazanoj časti što je posetio štand Grada Beograda i "Parking servisa".

- Nadam se da će beogradski sistem za naplatu parkinga zaživeti u mnogim gradovima Slovenije i Austrije. Ovaj sistem je proizvod naše pameti i pokazuje šta možemo da ponudimo Evropi - rekao je Čupković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.