Rušiće vrtić i kuću u Zemunu

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2018, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rušiće vrtić i kuću u Zemunu

Žitelji Novogradske ulice očekuju hitnu sanaciju oštećenih objekata. Deo zgrade obdaništa "Pčelica Maja" lagano počeo da klizi ka kolovozu GRADSKI čelnici trebalo bi u toku ove nedelje da obiđu slegnute kuće u Novogradskoj ulici u Zemunu, posle čega će uslediti hitna sanacija kolovoza i oštećenih objekata, saznaju "Novosti". Stručnjaci iz Gradskog zavoda za veštačenje predložili su rušenje vrtića "Pčelica Maja" i još jedne kuće u Novogradskoj 19, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << totalne štete. Ova predškolska ustanova prošle nedelje počela je da se urušava, pala su dva stuba. Jedan kraj vrtića krenuo je ka ulici, a drugi prema oštećenim kućama, kojima sad preti opasnost od obrušavanja zidova "Pčelice Maje". Hitna sanacija potrebna je ostalim napuklim domovima u ovoj ulici. Zbog nestabilnog tla i pukotina koje su od kraja jula svakodnevno bile sve veće, 26 porodica je od Opštine Zemun dobilo rešenje da moraju da napuste stanove. Predložen im je privremeni smeštaj u Kamendinu, što stanari odbijaju. - Čekamo instrukcije Grada - kažu žitelji Novogradske. - Nećemo se seliti dok ne vidimo radove na našim napuklim zidovima. Do sad su samo dve porodice otišle odavde, a mi ostali očekujemo posetu iz Grada i neko rešenje koje će ublažiti ovu katastrofu. Izveštaj Zavoda za veštačenje pokazao je da su oštećenja u ovom delu Zemuna nastala zbog nedostatka kišne kanalizacije, zbog čega se sva atmosferska voda slivala ispod temelja i spirala ih. Osim toga, kroz Novogradsku svakodnevno prolaze teretna vozila i autobusi javnog gradskog prevoza, što je dodatno smanjilo nosivost temelja.PROČITAJTE JOŠ - PANIKA U NOVOGRADSKOJ ULICI: Kuće tonu, iseljenje što pre! - Oni su pritiskali lesno tlo, koje u dodiru sa vodom popušta i vibrira - kažu iz Zavoda. - Na kućama mogu nastati još veća oštećenja jer se zemljište još nije smirilo. POPRAVKE PREMA nezvaničnim najavama, Grad će platiti rekonstrukciju puta u Novogradskoj, izgradnju kišne kanalizacije i popravku napuklih kuća. Te mere sanacije veštaci su označili kao prioritetne.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zbog urušavanja Grad ruši vrtić i kuću u Zemunu

Izvor: B92, 26.Sep.2018

Žitelji Novogradske ulice u Zemunu očekuju hitnu sanaciju oštećenih objekata. Deo zgrade obdaništa "Pčelica Maja" lagano počeo da klizi ka kolovozu. Gradski čelnici trebalo bi u toku ove nedelje da obiđu slegnute kuće u Novogradskoj ulici u Zemunu, posle čega će uslediti hitna sanacija kolovoza...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.