Rot: Beograd danas evropska prestonica tolerancije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rot: Beograd danas evropska prestonica tolerancije

Beograd je danas bio evrospka prestonica raznolikosti, slobode, ravnopravnosti i poštovanja, ocenio je večeras u Beogardu državni ministar za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Mihael Rot povodom Parade ponosa.

On je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da prisustvuje Prajdu u Beogradu kao predstavnik nemačke vlade.

"Posebno ovih dana i nedelja je važno da EU još jednom podvuče suštinu svog postojanja. Mi nismo samo jedinstveno tržsiste, već zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrednosti, a demokratija, vladavina prava, i ophođenje s poštovanjem prema drugoj veri i etničkim manjinama su srž evropskog identiteta", kazao je Rot. Prema njegovim rečima, Parada je bila demonstracija upravo tih vrednosti, i u vremenu kada se bavimo izbeglicama važno je da podsetimo da smo u Evropi zajednica odgovornosti, zasnovana na načelima humanosti i solidarnosti.

On je izrazio žaljenje što neke članice ne prikazuju tu solidarnost i humanost.

Rot je zahvalio posebno snagama bezbednosti u Srbiji koje su doprinele da današnji Prajd protekle mirno i dodao da bi bilo bolje ako bi mogle raznolikosti da se žive mirno i uz poštovanje bez policajaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.