Roditelji učenika Prve gimnazije večeras održali sastanak: Sa decom ćemo se boriti za profesora Ćuluma

Izvor: 24sata, 01.Okt.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji učenika Prve gimnazije večeras održali sastanak: Sa decom ćemo se boriti za profesora Ćuluma

Roditelji učenika II-1 odeljenja Prve beogradske gimnazije okupili su se večeras u školi kako bi podržali svoju decu u nameri da u školi zadrže omiljenog profesora, legendu Prve beogradske gimnazije, Mihajla Ćuluma (65) koji je u ponedeljak iznenada penzionisan.

Reporteri "24 sata" sedeli su večeras sa njima u školskim klupama. Roditelji nisu krili emocije, a nekima su i suze zasijale u očima dok su govorili o profesoru istorije Mihajlu Ćulumu.

Čvrsto rešeni >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << da podrže svoju decu, sutra će se obratiti i Ministarstvu prosvete i Ministarstvu rada, sa molbom da pronađu način da profesor, koji ima 65 godina života i 37 godina radnog staža, ostane u školi, kako bi na put izveo i tu, poslednju generaciju.

- Profesor Ćulum je našoj deci bio kao treći roditelj. Verujte. Učio ih je poštenju, učio ih je da ne lažu, da ne beže sa časova, da uvek daju maksimum od sebe. Motivisao ih je da uče, govorio da je to put koji će im otvoriti mnoga vrata. Od njih je napravio ekipu koja brine, koja je podrška u svakom trenutku. Trudio se da ih nauči pravim vrednostima kako bi postali ljudi - kaže majka jedne od učenica.

Roditelji objašnjavaju i da profesor Ćulum nije dozvoljavao da se “uspavaju”, i da od brojnih obaveza i problem, zaborave da su pre svega roditelji.

Profesor, ističu, nije tolerisao bežanje sa časova.

- Moja ćerka je na kraju školske godine bila odlična, ali više od svega bila je ponosna na to što je dobila diplomu ali i knjigu jer nije imala nijedan izostanak. To je zasluga njihovog razrednog starešine koji ih je učio da ne beže sa časova jer je redovna nastava važna da bi se ostvario dobar uspeh. Umeo je da ih nagradi ali i da ih izgrdi. On je pre svega pošten i posvećen deci, što je danas izuzetno retko. Zaslužio je da mu se napravi ispraćaj u penziju na republičkom nivou a ne da ga ovako, “preko noći”, penzionišu - kažu roditelji.

Koliko su ga đaci poštovali i voleli govori najbolje sledeći primer.

- Našoj deci je lakše da nama, roditeljima, priznaju da su dobili lošu ocenu, nego profesoru Ćulumu - ističu roditelji.

Oni obećavaju da će se borba nastaviti i danas. Baš kao i njihova deca složni su u nameri da istraju i vrate profesora tamo gde mu je i mesto - u školske klupe. U Prvoj beogradskoj gimnaziji profesor predaje od 1995.

Ćulumov odlazak izazvao je protest učenika ne samo "njegovog" II-1, već kompletne škole!

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak roditelje učenika Prve gimnazije: Sa decom ćemo se boriti za profesora Ćuluma!

Izvor: Blic, 01.Okt.2014

Roditelji učenika II-1 odeljenja Prve beogradske gimnazije okupili su se večeras u školi kako bi podržali svoju decu u nameri da u školi zadrže omiljenog profesora, legendu Prve beogradske gimnazije, Mihajla Ćuluma (65) koji je u ponedeljak iznenada penzionisan...Čvrsto rešeni da podrže svoju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.