Roda iz Zoo-vrta pobegla u vrtić!

Izvor: Press, 28.Okt.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roda iz Zoo-vrta pobegla u vrtić!

U dvorište ustanove „Dunavsko obdanište" u ulici Cara Dušana 1 juče po podne sletela je roda. Na veliku radost svih mališana, ali i radnika i roditelja koji su se u tom trenutku našli u dvorištu, usamljena roda je preletela zid zoološkog vrta, prešla raskrsnicu i iz nepoznatih razloga posetila baš dvorište ove zgrade. - Ne znam šta joj je bilo da doleti baš kod nas, verovatno smo joj bili najbliži. Sva sreća pa je nije udario tramvaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ili neki automobil na putu do našeg vrtića. Sakupljala sam lišće sa koleginicom kada smo ugledale „nezvanog gosta". Toliko sam se zbunila u trenutku, da nisam odmah shvatila da je reč o rodi, a onda sam glasno povikala: „Roda! Roda!" Mališani su se istog trenutka okupili na prozorima svojih učionica i uzbuđeno je posmatrali kako šeta po lišću - objasnila nam je jedna od radnica u ovoj ustanovi.Vaspitačice su pozvale policiju, koja je uputila patrolu. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije, prema rečima zaposlenih u vrtiću, po rodu su došli radnici Zoo-vrta i vratili je u njen dom. To je malo ražalostilo i decu i vaspitače.
- Šteta što se nije zadržala duže kod nas. Prošetala je koji minut dvorištem, kada su stigli zaposleni iz zoološkog vrta i zatražili natrag odbeglu rodu - rekla je Bisera Robović, vaspitačica u Dunavskom obdaništu.
Da su se mališani oduševili ovom neobičnom posetom, potvrdila nam je i mama petogodišnje devojčice.
- Toliko je bila srećna jer je po prvi put videla rodu iz blizine. Čim me je ugledala, počela je da skače i ponavlja kako ih je danas za vreme nastave posetila roda iz zoološkog vrta. Možda bi trebalo češće da dozvoljavaju svojim ljubimcima da šetaju po gradu i obilaze vrtiće - u šali je rekla ova mama.
I pored iskaza brojnih očevidaca, oduševljenih posetom usamljene rode, iz zoološkog vrta rekli su da je reč o dezinformaciji, odnosno da njihove rode „nisu posećivale vrtiće juče po podne".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.