Rezultat nije bio najvažniji

Izvor: Blic, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultat nije bio najvažniji

Velika vrućina nije smetala nasmejanim i razdraganim školarcima da razvlače konopac, igraju pikado, badmington i dobro se zabave povodom jučerašnjeg „Dana izazova". U Sportskom centru „Olimp", na Košutnjaku, u školama Palilule i Vračara, više hiljada mališana takmičilo se tokom celog dana.



Brojna takmičenja i zabavni programi okupili su sve one koji su željni igre i sportske aktivnosti. Beogradski dečaci ponosno su se hvalili pobedama u nadvlačenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konopca i pikadu, dok su u badmingtonu i gimnastici devojčice bile neprikosnovene.

- Iako sam devojčica, meni se najviše sviđa nadvlačenje konopca. Volela bih kad bismo mogli ovako svaki vikend da se sastajemo i zabavljamo - oduševljeno priča osmogodišnja Dunja Molanković učenica OŠ „Marija Bursać".

Najviše dece se okupilo oko strunjača, gde su male „gimnastičarke" izvodile akrobacije.

- Treniram gimnastiku dve godine i uopšte nije teško kao što izgleda. Kad porastem volela bih da se takmičim na pravom prvenstvu - priča sedmogodišnja Emilija Mijatović, dok dobija pregršt aplauza od brojnih gledalaca.

Rezultati takmičenja nisu bili u prvom planu, već je najbitnije bilo okupljanje dece, dobra zabava i upoznavanje.

- Sviđa mi se pikado i igram ga po ceo dan. Mnogo sam srećan jer sam upoznao nove drugare, ali družio sam se i sa drugarima iz škole, sa kojima ne stižem puno tokom časova da se zabavim - priča Vojin Marković, dok mu drugari čestitaju na odličnim pikado pogocima.

Okupljeni Beograđani u Sportskom centru „Olimp" su osim takmičenja mogli da uživaju i u odličnom muzičkom programu.

Sportski tereni na Košutnjaku takođe su bili prepuni dece iz 16 osnovnih i tri srednje čukaričke škole. Osim sportskih i rekreativnih disciplina, održano je desetominutno takmičenje za polaznike kursa za pružanje prve pomoći. Prijavilo se i 200 dobrovoljnih davalaca krvi koji su želeli na taj način da obeleže jučerašnji dan.

- Treći put sam marker za prvu pomoć i sledeće godine ću biti ponovo - kaže sedmak Nikolić Nikola iz škole „Aca Milosavljević" dok mu „zavijaju" nogu.

Beograd protiv Jerusalima

Svake poslednje srede u mesecu maju širom sveta održava se „Dan izazova" u kome se mališani nadmeću u sportskim disciplinama. Beograd po 15 put učestvuje u ovom internacionalnom događaju. Suparnik Beogradu ove godine je Jerusalim, dok je Opštini Čukarici rival Subotica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.