Renovirana fiskulturna sala u OŠ „Đuro Strugar

Izvor: Studio B, 12.Nov.2012, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renovirana fiskulturna sala u OŠ „Đuro Strugar"

U Osnovnoj školi „Đuro Strugar" u Novom Beogradu završeno je renoviranje fiskulturne sale, a časovi fizičkog vaspitanja za 300 osnovaca sada se odvijaju u uređenom i bezbednom prostoru.

Sredstva za sanaciju podova i zamenu oštećenog parketa izdvojena su iz gradskog budžeta, dok je škola finansirala krečenje sale i nabavku novih rekvizita. Osim uređenja sale za fizičko, za učenike prvog i drugog razreda grad je obezbedio 50 novih klupa i 100 stolica, a uskoro će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << početi i zamena kompletne fasadne stolarije.

- Škola „Đuro Strugar" izgrađena je 1969. godine i od tada do danas nije bilo značajnijih ulaganja. Fasadna stolarija u ovoj školi je prilično dotrajala, tako da će postavljanjem novih prozora učionice biti znatno toplije i biće omogućena adekvatna ventilacija prostora. Ovaj objekat je površine od oko 4.000 kvadratna metra, a planirani radovi predviđaju i zamenu unutrašnje stolarije - izjavila je za Beoinfo Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Otkako je preuređena sala ponovo u funkciji, direktorka OŠ „Đuro Strugar" Svetlana Vučić kaže da je deci fizičko vaspitanje ponovo omiljeni predmet. Kako u ovoj školi gotovo trećina dece posle završenih časova ostaje u produženom boravku, sala za fizičko posebno je značajna za njihove dodatne aktivnosti.

-Mnogo dece ostaje u školi od pola osam ujutru do 18 časova, do kad je organizovan boravak. Sada smo deci u boravku, kad završe sa ručkom i domaćim zadacima, obezbedili besplatnu školu odbojke i košarke, nastavnica muzičkog organizuje hor, a uskoro će krenuti i karate. Inače, odlično je što je grad Beograd uspeo da obezbedi sredstva da i deca u trećem i četvrtom razredu mogu da ostanu u boravku, jer su zaista još mala da sama ostaju u kući, dok im se roditelji ne vrate sa posla - kaže direktorka.

U novoj sali, sveže okrečenoj u narandžastu boju, učenici četvrtog razreda igraju „arjačkinje-barjačkinje".

- Ranije je sala bila nekako mračna i tamna. Mnogo nam se sviđa što je ofarbana u narandžasto i što parket više ne škripi. Moraćemo da dolazimo u čistim patikama na čas fizičkog, kako bismo i mi čuvali našu novu salu - rekao je Veljko Knežević, učenik ove škole.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle renoviranja fiskulturne sale, nova stolarija

Izvor: Kurir, 12.Nov.2012

BEOGRAD - U Osnovnoj školi „Đuro Strugar” u Novom Beogradu završeno je renoviranje fiskulturne sale, a časovi fizičkog vaspitanja za 300 osnovaca sada se odvijaju u uređenom i bezbednom prostoru...Sredstva za sanaciju podova i zamenu oštećenog parketa izdvojena su iz gradskog budžeta, dok...

Nastavak na Kurir...

Đaci u OŠ "Đuro Strugar" dobili novu fiskulturnu salu

Izvor: Blic, 12.Nov.2012

U Osnovnoj školi „Đuro Strugar” na Novom Beogradu završeno je renoviranje fiskulturne sale. Časovi fizičkog vaspitanja za 300 osnovaca sada se odvijaju u uređenom i bezbednom prostoru. Novac za sanaciju podova i zamenu oštećenog parketa izdvojena su iz gradskog budžeta, dok je škola finansirala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.