Rekordan broj turista koji su brodom stigli u Beograd

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj turista koji su brodom stigli u Beograd

BEOGRAD - Tokom ovogodišnje turističko-nautičke sezone Srbiju je posetilo oko 58.000 ljudi, što je rekordan broj turista koji su u srpsku prestonicu došli Dunavom, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Za osam meseci, koliko je trajala turistička sezona, u beogradsku luku su pristala 442 putnička broda, sa oko 58.000 putnika i 18.000 članova posade.

Sinoć je sa Međunarodnog putničkog pristaništa Luke "Beograd" isplovio poslednji brod ove sezone, brod "River >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Adagio" sa američkim turistima.

"Krstarenje Dunavom atraktivno je za turiste iz Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije, Skandinavije i drugih zemalja, koji boraveći u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje", navedeno je u saopštenju Turističke organizacije.

Oni se u Beogradu u proseku zadržavaju oko 15 sati, a mesta koja najčešće posećuju su Beogradska tvrđava, Hram Svetog Save, Skadarlija, Muzej 25. maj, Knez Mihailova ulica. Neki turisti se odlučuju za panoramsko razgledanje grada, organizovan obilazak prestonice biciklom ili odlaze na izlete.

Turistička organizacija Beograda promoviše glavni grad Srbije kao turističku destinaciju na Dunavu na specijalizovanim međunarodnim berzama i sajmovima. Tokom nautičke sezone ta organizacija je na prostoru obale reke oko pristaništa organizovala nekoliko kulturno-zabavnih manifestacija, kao što su Beogradski karneval brodova, Beogadski latino maraton, a svojim aktivnostima je podržala i Fish Fest i Dan Dunava.

Od 2003. godine, kada je u beogradsku luku uplovio 141 brod, broj plovila koji je pristajao stalno se povećavao, da bi ove sezone dostigao rekordan broj od 442 broda, što je za 50 više nego prethodne.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.