Rekord proizvodnje električne energije u TE Nikola Tesla

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord proizvodnje električne energije u TE "Nikola Tesla"

BEOGRAD - Termoelektrana "Nikola Tesla A" proizvela je u nedelju 36,65 miliona kilovat sati električne energije, što je njena najveća ikada ostvarena dnevna proizvodnja, a zabeležena je i rekordna zajednička proizvodnja TE "Nikola Tesla A" i TE "Nikola Tesla B" od 65,05 miliona kilovat sati električne energije, saopštio je TENT.

Zamenik direktora TENT-a Đorđe Biljanovski rekao je da je rekordna proizvodnja termoelektrana ostvarena zahvaljujući ulaganjima u nju tokom prošle i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prethodnih godina i dodao da je to ogledalo dobre opšte spremnosti svih proizvodnih delova termoelektrane.

- Ovo je najbolji dokaz da se i te kako isplati ulagati u TENT, a povećanje snage bloka A6 obeležilo je prošlu godinu, ne samo kao najveća investicija u celoj Elektroprivredi Srbije, već i kao najznačajniji tehnički poduhvat od kako postoje termoelektrane u Srbiji - naglasio je Biljanovski.

Privredno društvo TE "Nikola Tesla" proizvodi gotovo polovinu ukupne električne energije u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.