Rekonstrukcija trga Slavija

Izvor: Studio B, 03.Jan.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija trga Slavija

Na Trgu Slavija bi posle nekoliko decenija iščekivanja, trebalo da počne kompletna rekonstrukcija.

Na idejni konkurs za urbanističko arhitektonsko rešenje, koji je raspisao grad Beograd, pristiglo je 70 radova, a stručni žiri izabrao šest, čijom kombinacijom će doći do jedinstvenog praktičnog rešenja uređenja.

Trg Slavija će, osim lepšeg izgleda, imati i novu saobrćajnu organizaciju, koja će smanjiti gužve na samom kružnom toku, dok će za pešake biti izgrađeni podzemni prolazi. Centralni deo trga krasiće fontana.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Izabrana idejna rešenja za rekonstrukciju Trga Slavija

Izvor: Danas, 03.Jan.2013

Stručni žiri za odabir najboljeg idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja za rekonstrukciju Trga Slavija sa fontanom dodelio je četiri jednako vredne druge nagrade, od po 250.000 dinara, dok prva i treća nagrada nisu dodeljene.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.