Rekonstrukcija pijace „Blok 44

Izvor: Studio B, 03.Avg.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija pijace „Blok 44"

Za samo par meseci pijaca u Bloku 44 obezbediće bolje uslove prodaje, ali i kupcima veći ugođaj u tradicionalnom obilasku pijace.

Rekonstrukcija ove pijace u okviru je započetih reformi gradskih pijaca, gde su osim ostalih, predviđeni i izgradnja veletržnice, uvođenje pijaca trgova, kao i podizanje standarda pijačne politike.

Na jesen će tako ova novobeogradska pijaca dobiti nadstrešnicu na platou zelene pijace, nove zidane objekte, kao i veći prostor za prolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pešaka, posebno prema ulici Jurija Gagarina. Sugrađanima će tako biti omogućeno da kupuju namirnice u mnogo boljim higijenskim uslovima i esteski funkcionalnijem okruženju.

Tokom trajanja radova na pijaci iz Bloka 44, otvorena je Zelena pijaca u okviru Otvorenog tržnog centra i na njoj će privremeno raditi prodavci iz Bloka 44. Oni su premešteni na ovu i na pijacu „Bežanija", koja je nedavno rekonstruisana.

Cene na novootvorenoj zelenoj pijaci u okviru Otvorenog tržnog centra niže su i do 50 odsto, u odnosu na ostale pijace u Beogradu. JKP „Gradske pijace" je izašlo u susret ovim prodavcima i dalo im da sedam dana bez nadoknade koriste tezge.

Takođe, „Gradske pijace" su napravile novi ulaz za dostavu robe i saobraćajnicu koja izlazi na ulicu Jurija Gagarina i obeležile sve prilaze zelenoj pijaci natpisima.

- Dogovor sa zakupcima bio nam je prioritet pre nego što smo krenuli sa rekonstrukcijom, i to ne samo da ispunimo minimum obaveza prema njima nego da ponudimo i dodatne uslove i pogodnosti, kako niko u tom periodu ne bi bio na gubitku. Tako pozivamo i sve sugrađane da posete novu zelenu pijacu na OTC-u i podrže rad koji ulažemo misleći na budućnost, rekao je mr Dragan Pušara, direktor JKP „Gradske pijace", i dodao da je tokom prošle godine dobit preduzeća uvećana skoro dva puta u odnosu na 2008. godinu i iz te dobiti biće finansirani svi radovi i rekonstrukcije.

Dragan Antonijević, poljoprivredni proizvođač iz Smedereva, koji već trideset godina prodaje voće Beograđanima poziva građane da dođu na novu zelenu pijacu i provere kolika su sniženja cena. On kaže da prodavci imaju razumevanja i shvataju da je ovo samo privremena situacija, jer znaju da će u budućnosti imati mnogo bolje uslove za rad na pijaci na kojoj decenijama prodaju robu i gde već poznaju svoje kupce.

Radovi na pijaci u Bloku 44 trajaće sto dana, a do kraja radova biće u funkciji samo mlečna hala. Za sve dodatne informacije ili pitanja koja žele da postave, sugrađani mogu da se obrate „Gradskim pijacama" putem i-mejla caric@bgpijace.rs ili pozivom na telefon 011/ 3806-682.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radovi će trajati 100 dana

Izvor: Danas, 03.Avg.2010

Za samo par meseci pijaca u Bloku 44 obezbediće bolje uslove prodaje, ali i kupcima veći ugođaj u tradicionalnom obilasku pijace. Rekonstrukcija ove pijace u okviru je započetih reformi gradskih pijaca, gde su osim ostalih, predviđeni i izgradnja veletržnice, uvođenje pijaca trgova, kao i podizanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.