Razbojnik opljačkao četiri radnje

Izvor: Politika, 07.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnik opljačkao četiri radnje

Mršavi muškarac naoružan nožem uspeo je juče za oko sat da opljačka četiri lokala u centru grada. Za razliku od prve dve serijske pljačke, krajem prošle na Vračaru i početkom ove godine u Sarajevskoj, kada su sve poharane prodavnice, butici i pekare bile u jednoj ili dve susedne ulice, u istom delu grada, jučerašnji razbojnik „proširio je teritoriju” i ostao neuhvaćen.

Prvi na udaru bio je lokal u Bulevaru kralja Aleksandra 87 i to oko 14.30 sati, međutim, plen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je bio siromašan – svega 800 dinara. Desetak minuta kasnije policiji je prijavljen isto opisan kradljivac, ali u Palmotićevoj ulici. Kriminalac u svetlijem duksu, donjem delu trenerke bež boje i sa zimskom kapom na glavi upao je u butik „Luna”. Preteći uplašenoj prodavačici, oteo je 1.000 dinara dnevnog pazara.

– Uleteo je kao furija, izvadio nož i počeo da priča kako je dužan nekim ljudima koji će da ga ubiju i da mu dam sve što imam, koliko god to bilo. Izvadila sam koliko sam imala, dala mu i nestao je – ispričala je Jelena Juhas, radnica butika.

Nezadovoljan, prestupnik je otrčao u Cetinjsku 32 i, kako saznajemo, od dve devojke u prodavnici mobilnih telefona oteo dnevnu zaradu u iznosu od 1.000 dinara. Kako mu ni to nije bilo dovoljno, uspeo je da iskoristi popodnevnu gužvu na ulicama i ponovo proba u Bulevaru kralja Aleksandra.

Oko 15.30 časova od zaposlenih u lokalu, u zgradi broj 219, na prepad je uzeo 5.500 dinara. Verovatno shvativši da se dovoljno izložio opasnosti, „nestao” je sa gradskih ulica. Policijske patrole intenzivno, ali bezuspešno tragale su za ovim razbojnikom.

Da podsetimo, kriminalac koji je u januaru ispraznio kase četiri lokala i džepove jedne sugrađanke, uhapšen je pre oko mesec dana dok lopov sa Vračara još nije priveden.

Đ. A.

[objavljeno: 07/04/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Narkoman orobio četiri radnje

Izvor: Kurir, 07.Apr.2009

BEOGRAD - Zasada nepoznati razbojnik za nepuna dva sata opljačkao je juče četiri radnje na različitim lokacijama u centru Beograda. Kako saznajemo, pljačkaš naoružan nožem orobio je prvu prodavnicu u bulevaru Kralja Aleksandara 87 oko 14 časova iz koje je uzeo 800 dinara, a zatim se prevozom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.