Rasprava o regulacionim planovima

Izvor: Blic, 18.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o regulacionim planovima

Sednica gradskog parlamenta, koja je počela još 11. februara, biće nastavljena danas objedinjenom raspravom o planovima detaljne regulacije. Sednica je prekinuta u petak, 13. februara, kada su je napustili odbornici Srpske radikalne stranke (SRS) zbog pogibije četiri člana ove partije kod mesta Kać.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića, nema razloga da se atmosfera iz republičke prenosi u Gradsku skupštinu.

- Očekujem da ćemo raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << efiksnije, a očekujem i razumevanje i korektniji odnos odbornika SRS - rekao je Antić za „Blic".

On je rekao da će se danas raspravljati od pet planova detaljne regulacije, i da će biti potvrđene odluke da se počne sa izradom još tri ovakva plana.

Sednica gradskog parlamenta počela je još 11. februara, a obeležile su je brojne rasprave, javljanje po Poslovniku i svađe, a dnevni red je usvojen posle skoro 10 sati rasprave.

Do sada su na ovoj sednici dužnosti razrešeni direktori kliničko-bolničkih centara „Zvezdara", „Zemun" i „Bežanijska kosa", kao i v.d. direktor Doma zdravlja „Zvezdara". Usvojena je i odluka da sve nezaposlene porodilje koje žive u Beogradu dobiju jednokratnu novčanu pomoć, kao i da se iz gradskog budžeta finansira naknada za trudničko bolovanje za sve trudnice koje žive u glavnom gradu do punog iznosa plata. Gradski odbornici su usvojili i nekoliko odluka kojima se reguliše uređivanje i davanje u zakup građevinskog zemljišta na teritoriji grada.

Na dnevnom redu ove sednice je više od 20 tačaka, a poslednje dve su odluke o raspuštanju skupština opština Zemun i Voždovac.

Hronike na "Studio B"

RTV „Studio B" od danas počinje da emituje Skupštinsku hroniku odnosno pregled svega što se tog dana dešavalo u gradskom parlamentu. Svakog dana posle zasedanja Skupštinska hronika će se emitovati u trajanju od 30 minuta u terminu posle vesti u 19 sati.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na dnevnom redu više od 30 tačaka

Izvor: Danas, 18.Feb.2009

Sednica Skupštine grada koja je počela 11. februara biće nastavljena danas, objedinjenom raspravom o planovima detaljne regulacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.