Radovi na asfaltiranju i sanaciji gradskih ulica

Izvor: Studio B, 28.Sep.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na asfaltiranju i sanaciji gradskih ulica

Iako se leto kalendarski završilo, lepo vreme i dalje se koristi za sanaciju i asfaltiranje gradskih saobraćajnica.

Do sada je asfaltirano više od 260 ulica, a taj bi broj, do kraja godine, trebalo da se duplira i izjednači s godišnjim prosekom od 400-500 ulica, kažu u Direkciji za puteve.

Zbog oštećenja kolovoza, poćeli su radovi i u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Narednih 30-ak dana radiće se na četiri raskrsnice u toj ulici bez prekidanja saobraćaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Radove izvodi Beograd put, po nalogu direkcije za puteve.

Prvog dana gužvi nema, možda zbog činjenice da su radovi počeli na autobuskoj okretnici gde je početak ulice, ali će ih verovatno biti kada se radovi presele na raskrsnice u toj ulici. Po nalogu Direkcije za puteve, radnici beograd puta menjaju celokupan asfalt tako što skidaju sloj debljine 60-70 cm.

- Počeli smo sa autobuskom okretnicom na samom početku Omladinskih brigada, sledeće noći radimo raskrsnicu sa Đorđa stanojevića i onda redom Milutina Milankovića, Bulevar Dr Zorana Đinđića i završavamo sa kružnim tokom na potpuno drugom kraju ove ulice, kaže Milina Živanović iz JKP "Beograd put".

Planirano je da radovi traju 35 radnih dana i radiće se neprekidno 24 časa. Ono što je bilo saobraćaj se neće prekidati. U Beograd putu kažu da se noćni sati koriste za rad velikih mašina s obzirom da je tada manji intenzitet saobraćaja i apeluju na vozače da poštuju postavljenu signalizaciju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Večeras počinju radovi u Ulici Omladinskih brigada

Izvor: Blic, 29.Sep.2011, 01:45

Ekipe JKP "Beograd put" večeras u 22 sata će početi radove u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. U narednih 35 radnih dana radiće se u zoni raskrsnica duž ove ulice...Biće zamenjena kompletna kolovozna konstrukcija, od okretnice autobusa u dužini od 75 metara koja će se raditi noćas,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.