Računarska učionica u OŠ „Ratko Mitrović”

Izvor: Studio B, 23.Sep.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računarska učionica u OŠ „Ratko Mitrović”

U Osnovnoj školi „Ratko Mitrović” otvorena je najsavremenija računarska učionica, čije opremanje su donirale kompanije HP i „Coming – Computer Engineering”.

Na prezentaciji pod nazivom „Obrazovni računarski oblak”, kojoj je prisustvovao predsednik opštine Nenad Milenković, predstavljena je najnovija tehnologija primenjena u ovoj učionici sa 25 radnih mesta za učenike ove osnovne škole.

Ono što je prednost takozvanog „cloud computinga” >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jeste da praktično svaki učenik ove škole može imati svoj lični, virtuelni računar na kome može raditi u školskoj učionici tokom celog školovanja, ali kome može pristupiti i sa svog personalnog računara od kuće.

Na taj način se smanjuju troškovi, povećavaju mogućnosti korišćenja radnih stanica, a učenicima se otvara mogućnost da koriste najnovije operativne sisteme i aplikacije, bez obzira na to da li su u školi ili kod kuće.

Predsednik opštine Nenad Milenković istakao je da je izuzetno značajno što su ove kompanije odlučile da OŠ „Ratko Mitrović” doniraju najnoviju tehnologiju, kao i njihovo opredeljenje da i dalje brinu o toj donaciji u smislu održavanja sistema.

Na taj način učenici će moći da rade sa najnovijim aplikacijama, to jest da u praksi koriste ono sa čime će se susresti kada se budu zapošljavali ili tražili posao u budućnosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.