ROMI ODUSTALI OD PROTESTA NA KARABURMI

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROMI ODUSTALI OD PROTESTA NA KARABURMI

Stanovnici romskog naselja " Deponija" na Karaburmi na molbu policije odustali od blokade rampe na ulazu u ulicu Vuka Vrčevića

BEOGRAD - Stanovnici beogradskog romskog naselja "Deponija" na Karaburmi, zbog molbe policije, odustali su od blokade rampe na ulazu u ulicu Vuka Vrčevića, a protest je bio najavljen zbog četvrtkove nesreće u kojoj je nastradao njihov komšija.

"Policija nas je zamolila da ne remetimo život Beograda i zbog toga smo odustali", kazao je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Romskog internacionalnog centra Milan Jovanović.

Stanovnici beogradskog romskog naselja "Deponija" na Karaburmi tvrde da se njihov komšija Elver Rašiti (48) udavio pošto je propao kroz šaht koji nije video, jer je cela ulica poplavljena.

Navode i da je prošle zime na isti način nastradalo i trogodišnje dete.

Prema rečima žitelja, cela ulica u kojoj se nalazi romsko naselje sa oko 300 kuća i 2.000 stanovnika je poplavljena, a kao krivce za to naveli su preduzeća koja tu rade i bave se proizvodnjom betona i šljunka - Hidrotehnika i Betonaža.

Stanovnici tog romskog naselja su se obraćali opštini Palilula i nadležnim gradskim javnim preduzećima, ali ništa nije urodilo plodom.

"Uspeli smo da na neki način privučemo medijsku pažnju.

Nadam se da ćemo u razgovoru sa gradonačelnikom, ali i nadležnima u opstini Palililula i javnim preduzećima, uspeti da nađemo rešenje za ovaj problem i da popravimo uslove života", kazao je Jovanović.

On je istakao da slični problemi postoje i u ostalim romskim sredinama, gde je zbog nehigijenskih uslova ugroženo zdravlje stanovnika i apelovala na nadležne da se angažuju i pomognu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.