REŽIRANO NASILJE U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 22.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŽIRANO NASILJE U BEOGRADU

U džepovima nekoliko vandala koji su uhapšeni u neredima policija pronašla cedulje sa iscrtanim ulicama i diplomatskim objektima u srpskoj prestonici

BEOGRAD - Među uhapšenim huliganima koji su preksinoć palili i uništavali ambasade i predstavništva stranih firmi, razbijali i pljačkali prodavnice i izazivali haos na beogradskim ulicama ima i mladića kod kojih su pronađene ceduljice sa iscrtanim ulicama i važnim objektima u srpskoj prestonici!

U MUP Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kuriru je juče iz više neimenovanih izvora, koji u cilju zaštite istrage nisu želeli da govore pod punim imenom i prezimenom, potvrđeno da je u toku obrada ovih osoba i da se proverava da li su i, eventualno, po čijem nalogu i režiji, poslati da na ulicama Beograda izazovu haos!

- Prema dosadašnjim operativnim saznanjima, osim paljenja diplomatskih predstavništava, ovi pojedinci nameravali su da u nasilje uvuku i građane koji su mirno protestovali u centru Beograda. Prva divljanja ovih huligana počela su u vreme mitinga, a demoliranje i paljenje ambasada dok su se građani vraćali iz Hrama svetog Save - objašnjavaju naši sagovornici.

Oni objašnjavaju da je do sada utvrđeno da nekoliko ovih vandala niti su bili u masi građana koja je prisustvovala mirnom mitingu ispred Doma Narodne skupštine.

- U toku su provere uhapšenih i analiza predmeta koji su kod njih pronađeni. Neki su pokušavali da se opravdaju tvrdnjama da nisu iz Beograda i da im je na ceduljicama nacrtano kako da se snađu u gradu, ali nisu umeli da objasne zašto su na papirićima iscrtani diplomatski objekti, to jest ambasade SAD, Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Turske, a ne, recimo, Dom Narodne skupštine - objašnjava naš sagovornik i napominje da su mnogi od njih bili i drogirani.

Policija, takođe, ispituje njihovu političku pripadnost, odnosno da li pripadaju određenim političkim strankama iz Srbije, ali se, uporedo sa tim, uveliko proveravaju ne samo njihove biografije i dosijei već i kontakti u inostranstvu!

- Neki od uhapšenih imaju zanimljive biografije i kontakte, a u toku je i provera njihovih veza u inostranstvu - otkriva naš sagovornik.

Na pitanje da li to znači da policija i srpske službe bezbednosti sumnjaju ili već imaju saznanja o umešanosti stranih faktora u izazivanje nemira, naš sagovornik nije mogao da odgovori konkretno, zbog poverljivosti informacija. On nije mogao u ovom trenutku da kaže ni da li se može reći da iza uhapšenih huligana stoje strane službe.

- Sve provere su u toku - zagonetno je odgovorio naš sagovornik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.