RESTAURACIJA MALOG STEPENIŠNOG SILAZA NA KALEMEGDANU

Izvor: Kurir, 30.Jul.2010, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESTAURACIJA MALOG STEPENIŠNOG SILAZA NA KALEMEGDANU

BEOGRAD - Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće restauratorske radove u ponedeljak 2. avgusta, na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu, za čije je izvođenje grad Beograd obezbedio 26,3 miliona dinara.

Izvorno stanje ovog dela Kalemegdana, prostor jugozapadnog tvrđavskog fronta na Savskoj padini, u velikoj meri je izmenjeno intervencijama na parkovskom uređenju u prvoj polovini 20. veka, a posebno izgradnjom Savskog šetališta sa Velikim stepeništem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 1928. godine.

Taj relativno uređen prostor pretrpeo je oštećena prilikom bombardovanja Beograda 1944. godine, da bi tokom cele druge polovine 20. veka ostao u najvećoj meri zapušten, saopšteno je danas iz JP "Beogradska tvrđava".

Obimniji konzervatorsko-restauratorski radovi na ovom prostoru započeti su 2006. godine obnovom Velikog stepenišnog silaza i nastavljeni restauracijom bastiona Mračne kapije.

U saopštenju je navedeno da će sanacijom Malog stepenišnog silaza biće obnovljene istorijske komunikacione veze Gornjeg i Donjeg grada i uređen prostor oko njih, a rok za završetak radova je 130 radnih dana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uređenje malog stepenišnog silaza

Izvor: Danas, 30.Jul.2010

Javno preduzeće Beogradska tvrđava započeće restauratorske radove na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Beogradskoj tvrđavi, za čije je izvođenje Grad obezbedio sredstva u iznosu od 26,3 miliona dinara, saopšteno je juče iz tog preduzeća.

Nastavak na Danas...

Restauracija Malog stepeništa na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 31.Jul.2010, 13:45

Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" započeće 2. avgusta restauratorske radove na Malom stepenišnom silazu sa unutrašnjim rovom na Kalemegdanu. ..Sredstva za obnovu, u iznosu od 26,3 miliona dinara, obezbedio je grad Beograd...U saopštenju je navedeno da će sanacijom Malog stepenišnog silaza...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.