RENOVIRANI DOMOVI I MENZE DOČEKUJU AKADEMCE

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RENOVIRANI DOMOVI I MENZE DOČEKUJU AKADEMCE

BEOGRAD- Studentski domovi u Beogradu "šminkaju" se za svoje stanare, pa će ih u oktobru dočekati sa novim krovovima, stolarijom i komfornijim kupatilima, a veliko spremanje obuhvata i restorane u kojima se akademci hrane.

Potpuna rekonstrucija uskoro će početi u akademskim zdanjima "Mika Mitrović" na Voždovcu i II bloku doma "Patris Lumumba" na Zvezdari, koji je već 13 godina bez stanara. U "Patrisu" se popravljaju krovovi i menjaju prozori, a u toku je i rekonstrukcija zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kupatila, rekao je Tanjugu upravnik tog doma Dragan Minić i dodao da će radovi biti gotovi do oktobra.

Početkom sledeće sedmice, treba da počne i kompletna rekonstrukcija II bloka, koji je ruiniran i bez stanara još od 1998. godine, rekao je Minić.

Što se tiče doma "Mika Mitrović", koji je izgrađen pre 54 godine za studente rekovalescente i invalide, izvođač radova još nije odabran, pa se ne zna kada će rekonstrukcija početi, rekao je šef službe za investicije i održavanje u Studentskom centru "Beograd" Aleksandar Mihajlović.

Dom "Mika Mitrović" je u lošem stanju i neprilagođen za život studenata koji su vezani za invalidska kolica, s obzirom da sobe i hodnici nisu dovoljno prostrani, rekao Mihajlović i dodao da u tom domu niko neće živeti dok se ne završe svi radovi.

Renoviranje je u toku u Studentskom gradu, jednom od najvećih studentskih naselja na Balkanu, koji se prostire na površini većoj od 10 hektara i tokom godine dom je oko 4.500 akademaca.

U Studentskom gradu majstori uveliko postavljaju nove prozore, popravljaju krov, malterišu i kreče, naveo je Mihajlović.

Stolarija u IV bloku stara je više od pola veka i bilo je krajnje vreme za postavljanje nove, objasnio je on i dodao da su neke sobe u "studenjaku" potpuno renovirane.

Veliko spremanje krenulo je i u domovima "4. april" na Voždovcu i "Rifat Burdžević" na Zvezdari, a nov ambijent dočekaće i stanare domova "Košutnjak" i "Slobodan Penezić", naveo je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, u 11 prestoničkih domova svake godine se smesti oko 10.000 studenata, a broj varira za nekoliko stotina gore - dole, zavisno od tekućih rekonstrukcija.

U 12 studentskih restorana koji rade pri domovima ili na posebnim lokacijama, svakodnevno se posluži oko 40.000 obroka i veoma je važno da usluga bude dobra i da zadovoljava sve standarde, dodao je Mihajlović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.