RANKOVIĆ: UREĐENJE BEOGRADA PO PLANU

Izvor: Kurir, 04.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RANKOVIĆ: UREĐENJE BEOGRADA PO PLANU

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada usvojili su Izveštaj o realizaciji programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za period 1. januar - 31. decembar 2009.

Boris Ranković, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, navodi da su planirana budžetska sredstva za tu namenu u prošloj godini iznosila oko 12,56 milijardi dinara, od čega je realizovano oko 11,76 milijardi, odnosno 94 odsto.

Finansiranje je obavljeno iz budžetskih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u visini od oko 9,96 milijardi dinara i kreditnih sredstava u iznosu od oko 1,8 milijardi dinara.

- Jedna od značajnih stavki programa su saobraćajnice sa pripadajućom infrastrukturom, za šta su bila planirana sredstva od 3,1 milijardu dinara, što je realizovano sa 96 procenata. Među njima najznačajnije su Savska ulica, od Železničke stanice do Gazele, Jurija Gagarina ispod železničke pruge, saobraćajnica u Bloku 67, denivelisana saobraćajna veza groblja „Orlovača" i autobaze „Vrbin potok" sa Ibarskom magistralom i drugo - rekao je Ranković.

On je naveo da je za mrežu vodosnabdevanja planirano 500 miliona dinara, a realizovano 97 odsto, navodeći da je završen cevovod od crpne stanice „Topčider" do rezervoara „Topčiderska zvezda", rekonstrukcija vodovodne mreže u Majdanskoj ulici na Čukarici, u ulici Vojvode Brane i Dalmatinskoj te radovi na rezervoaru „Kaluđerica" i drugi.

Prema njegovim rečima, za kanalizacionu mrežu planirana su ulaganja od 1,6 milijardi dinara, a realizovano je oko 1,71 milijardu dinara, odnosno 107 odsto planiranog.

Odbornici Skupštine grada, neposredno pre ovog izveštaja, usvojili su i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2010. godinu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sredstva od GSM licence za puteve

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2010, 19:27

MOSTAR, Vlada Federacije BiH /FBiH/ odlučila je danas da 29.870.000 KM naplaćenih izdvajanja od GSM licence za 2008. godinu i dio za 2009. godinu uloži u unapređenje putne infrastrukture. Vlada FBiH je usvojila Izvještaj o realizaciji plana i programa rada Javnog preduzeća Direkcija cesta FBiH...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.