RADOST ZA MALIŠANE Otvoreno novo dečje igralište i teretana na Paliluli

Izvor: Blic, 18.Maj.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOST ZA MALIŠANE Otvoreno novo dečje igralište i teretana na Paliluli

Mališane sa Palilule danas je obradovalo novootvoreno igralište u Ulici Salvadora Aljendea, a nedaleko od njega ljubitelji zdravog života unapređivaće svoju formu u novoj teretani na otvorenom.

- Nastojaćemo da ovakvih lokacija ubuduće bude što više, a zajedno sa opštinama napravićemo godišnje planove, na osnovu kojih će građani moći da znaju šta mogu da očekuju. U rebalansu budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada u junu, više sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćemo izdvojiti za otvaranje ovakvih prostora - istakao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je obišao obnovljenu lokaciju.

Igralište na Paliluli bilo je staro koliko i samo naselje, a sada su ga, na površini od 780 kvadratnih metara, zamenili rekviziti za igru postavljeni na bezbednim, gumenim podlogama, u crvenoj i zelenoj boji. Na prvom platou ugrađena je ljuljaška sa dva sedišta i dve njihalice, a na drugom postavljena je klackalica sa jednom rudom. Postavljene su i betonske klupe i đubrijere, a obnovljene su i zelene površine.

Teretana je na podlozi od šljunka i ima šest multifunkcionalnih sprava za vežbanje. Rekviziti su raznovrsni i namenjeni za izvođenje različitih vrsta vežbi. Na ovom prostoru takođe su postavljene klupe i uređeno je okolno zelenilo.

- Radovi su koštali 3,2 miliona dinara - precizirao je Vesić, i pozvao građane da podnose inicijative, za koje je naglasio da će biti prioritet u budućnosti.

Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo - Beograd" je uredilo 25 urbanih džepova i četiri skvera, a sve se radi u saradnji sa opštinama i na inicijativu građana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.